Een verrassend Valentijnsontbijt
Valentijnsdag komt er weer aan, wat is er leuker om je lief te verrassen met een lekker Valentijnsontbijt? Je kunt deze zelf maken, maar als je hier geen zin in hebt, is bestellen ook een fijne optie! Maar vergeet ook niet die vriend, vriendin of oudere die wel wat extra steun kan gebruiken. Super lief om een Valentijnsontbijt te laten bezorgen en te zeggen dat je aan die persoon denkt.
Er zijn online diverse (ontbijt) mogelijkheden met bezorgservice, de meesten bezorgen door het hele land dus dat is wel zo fijn. Natuurlijk is een lekker ontbijtje (laten) bezorgen ook op andere momenten in het jaar een leuke verrassing.
Bezorg ontbijtjes
Bij beschuitje.nl kan je gezellig kiezen voor een cadeau erbij en het Valentijnsontbijt laten serveren op een dienblad of bedtafeltje behoren zelfs tot de mogelijkheden. Check de site of ze ook bezorgen in jouw woonplaats. En het ontbijt is echt super uitgebreid, van Franse kaasjes tot bloemblaadjes erbij!
Wat ik zo leuk vind aan ontbijt.nl is dat de kids hier niet worden vergeten. Je kan hier namelijk ook een kind-ontbijtje erbij bestellen, hoe schattig is dat! Maar ook een vega- of visontbijt behoren tot de mogelijkheden.
Bij deze ontbijtservice kan je ook een fles bubbels bestellen en krijg je er kleurrijke snoephartjes bij, altijd gezellig om samen aan elkaar de tekstjes voor te lezen.
Bij de volgende site heb je de mogelijkheid om een Halal ontbijt te bestellen maar ook een Vega- en een extra luxe ontbijt behoort tot de mogelijkheden. Je kan er zelfs een mooie bos bloemen erbij laten bezorgen.
Deze laatste is mijn favoriet. Ten eerste heb je hier ook de mogelijkheid om een kinderontbijt bij te bestellen of een fles prosecco. Wat ik zo leuk vind aan dit Franse Valentijnsontbijt is dat je er een knuffeltje bij krijgt, speciale Valentijn placemats en servetten, een mok met snoephartjes, een rode roos en een Valentijnskaart waar jij jouw boodschap op kan schrijven.
Zelf aan de slag
Heb je zin om zelf een lekker ontbijtje te maken voor je Valentijn, dan kan je bijvoorbeeld zelf brioche brood bakken (hier moet je wel de avond van te voren mee beginnen). Laura van ‘Laura’s Bakery’ heeft hier een heel makkelijk recept voor.
Voorbereidingstijd: ongeveer 30 minuten (plus een nacht in de koelkast en nog 70 minuten narijzen)
Bereidingstijd: 25 minuten
Wat heb je nodig:
- 250g bloem;
- 10g gedroogde gist;
- 20g basterdsuiker;
- 6g zout;
- 3 eieren;
- 120g ongezouten roomboter;
- 1 eidooier met een snufje zout, voor het afstrijken.
En zo maak je het:
- Begin de avond van te voren met het maken van het deeg. Doe hiervoor de bloem, gist, suiker, zout en eieren in een kom en kneed met een mixer, met deeghaken, voor ongeveer 8-10 minuten;
- Voeg dan de boter in blokjes toe en kneed het tot de boter volledig is opgenomen door het deeg. Je kunt dit met de hand doen, maar dit kan ook goed met de mixer;
- Laat het deeg een nacht in de koelkast rusten in een goed afgedekte kom;
- De volgende ochtend kneed je het deeg nog even goed door en verdeel het deeg dan in 8 gelijke stukken;
- Rol vervolgens deze stukken tot balletjes en leg deze in een ingevette bakvorm (een cakevorm kan heel goed) en smeer de deegballetjes af met de eidooier met een snufje zout;
- Laat de brioche nu nog zeker 70 minuten rijzen in de vorm bij kamertemperatuur;
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de brioche in 25 minuten gaar en goudbruin;
- Laat het brood dan iets afkoelen.
Versgebakken is de brioche het lekkerst, maar je kunt het zo’n 4-5 dagen bewaren na het bakken (wel goed verpakken dat het niet uitdroogt). Dus als je geen zin hebt om ’s ochtend nog lang te moeten wachten voor je brood klaar is, kun je het ook een dagje eerder alvast bakken.
Een eitje hoort ook bij een lekker Valentijns-ontbijt. Gordon Ramsey heeft een recept voor de ‘perfect scrambled eggs’, hij legt het uit in dit filmpje.
Wat heb je hiervoor nodig:
- 3 eieren;
- 3 klontjes boter;
- 1 tl crème fraîche;
- Handje bieslook;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Breek allereerst de eieren in een steelpan en voeg de klontjes boter toe;
- Zet de pan nu op het vuur, en blijf continu roeren met een spatel;
- Hou de pan nu 30 seconden op het vuur en daarna al roerend 30 seconden van het vuur af. Doe dit in totaal gedurende 3 minuten;
- Breng vervolgens de eieren op smaak met wat zout en peper en voeg een theelepel crème fraîche toe. Dit zorgt voor een romige structuur en zorgt er daarnaast voor dat de eieren niet overgaar worden;
- Serveer de scrambled eggs op geroosterd brood (of de brioche die je hebt gebakken) en maak het af met wat gehakte bieslook.
Eet smakelijk en geniet van Valentijnsdag! Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk Valentijnscadeau, dan kan je wellicht hier wat inspiratie vinden.
1 comment