Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

omgekeerde pompoentaart met blauwe kaas

  • 29 oktober 2023
  • Marleen
omgekeerde pompoentaart
Total
0
Shares
0
0
0

Recept omgekeerde pompoentaart met blauwe kaas

Pompoenrecepten vind je in allerlei varianten, van zoet tot hartig. Heleen heeft er al meerdere gemaakt. Deze omgekeerde pompoentaart is zowel zoet door de geroosterde pompoen en karamel als hartig door de blauwe kaas en gember.  

Deze taart kan je natuurlijk prima doordeweeks eten, maar past ook helemaal goed bij een feestelijk diner. Mocht je geen waterkers kunnen vinden, kan je dit prima vervangen door rucola. Dit geeft ook een pittige touch aan het gerecht. Maak de taart in een mooie taartvorm, die kleurt gezellig bij de oranje pompoen. 

Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten (waarvan 25 minuten in de oven)  

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kleine hokkaido-pompoen;
  • 125 g suiker;
  • 25 g boter;
  • 1 tl grof zeezout;
  • 1 rol koelvers bladerdeeg;
  • 1 el citroensap;
  • 3 el olijfolie;
  • 2 tl gembersiroop;
  • 1 tl geraspte gemberwortel;
  • 200 g (Hollandse) blauwaderkaas;
  • 25 g waterkers, zonder harde steeltjes.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200 °C;
  2. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de pitten en draden;
  3. Snijd vervolgens de pompoenhelften in halve maantjes, zorg ervoor dat de maantjes niet breder zijn dan 1 cm;
  4. Verwarm in een steelpan de suiker met de boter en 50 ml water op een laag vuur tot een heldere siroop. Zet vervolgens het vuur hoog en laat de suikerstroop karamelliseren. Let erbij op dat je niet roert, maar je kunt de pan af en toe zachtjes schudden zodat je een mooie en egale karamel hebt gekregen. Laat de karamel niet te donker worden, dan wordt hij bitter;
  5. Bekleed dan een vorm met een doorsnede van 24cm met bakpapier, schenk de karamel er in en verdeel het over de bodem;
  6. Bestrooi de karamel met het grove zeezout;
  7. Leg de pompoenmaantjes dicht tegen elkaar aan in een cirkel in de bakvorm;
  8. Dek de vorm vervolgens af met het bladerdeeg, snijd overtollig deeg weg. Stop het deeg goed tussen de rand en de pompoen, zo voorkom je lekkages van de karamel;
  9. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar;
  10. Maak ondertussen een dressing van het citroensap, olijfolie, gembersiroop en geraspte gember. Voeg zout en peper naar smaak toe;
  11. Laat de taart even afkoelen voordat je hem omdraait uit de vorm. Door even te wachten stolt de karamel wat, en stroomt het niet overal uit;
  12. Leg dan een groot bord op de vorm en draai samen met de taartvorm voorzichtig om;
  13. Meng de dressing door de waterkers (of rucola), en leg het op de taart;
  14. Verbrokkel tenslotte de kaas. Je kunt ervoor kiezen om de kaas zo over de taart te strooien, of je kunt er een gladde creme van draaien in de keukenmachine. Gebruik dan een ijsbolletjestang om een mooie bol creme op de taart te leggen.

Seveer direct, eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • hartige taart
  • herfst
  • herfstrecept
  • pompoen
  • pompoentaart
  • recept
  • taart
Previous Article
mosterdsoep
  • Soep

Mosterdsoep

  • 22 oktober 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
focaccia
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Focaccia met peer & spekjes

  • 5 november 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Indiase butter chicken
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Indiase butter chicken

  • 19 november 2023
  • Marleen Jellema
focaccia
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Focaccia met peer & spekjes

  • 5 november 2023
  • Marleen
rivierkreeftjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pasta met rivierkreeftjes

  • 1 oktober 2023
  • Marleen
gehaktballetjes in rode wijn saus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in rode wijn saus

  • 10 september 2023
  • Marleen
biefstuk met koffierub
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met koffierub

  • 27 augustus 2023
  • Marleen
tomatengalette
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tomatengalette met noten-kruiden crumble

  • 30 juli 2023
  • Marleen
tagliatelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tagliatelle met sperziebonen & kabeljauw

  • 11 juni 2023
  • Marleen
gegrilde kipfilet
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gegrilde kipfilet met korianderquinoa

  • 23 april 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 1.7k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.