Recept noedelsoep met peultjes en garnalen
Een lichte maaltijdsoep, die toch voldoende vult is deze noedelsoep uit de Japanse keuken waar dit Ramen genoemd wordt.
Je kunt deze vullen met alles wat je maar lekker vindt maar deze variant, met frisse groene peultjes, garnalen, gember en koriander, smaakt erg lekker. Ideaal voor in de lente!
Dit kan je ook goed maken met restjes van groenten die je in huis hebt.
Voor deze versie heb je nodig voor 2 personen:
- 1 klein uitje;
- 1 cm verse gember;
- 1 teentje knoflook;
- verse koriander, net zoveel je wilt;
- sap van een halve limoen;
- 100g verse peultjes;
- 130g ramen noedels (maar ook andere soorten noedels kunnen gebruikt worden);
- 1 el olie;
- ½ liter water;
- 1 visbouillontablet;
- ½ tl suiker;
- 100g edamame bonen;
- 150g rauwe gepelde roze garnalen.
En zo maak je het:
- Pel en snipper de ui, pel en snijd de gember fijn, pers de knoflook en hak de koriander;
- Haal vervolgens de puntjes en draden van de peultjes af;
- Kook de noedels naar keuze volgens de verpakking, giet ze af en spoel af met koud water;
- Verhit ondertussen de olie in een pan en bak hierin de ui en gember op middelhoog vuur voor 2 minuten lang;
- Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje mee;
- Blus het mengsel vervolgens af met het water;
- Voeg het bouillonblokje, limoensap en suiker toe en breng het aan de kook;
- Wanneer het kookt, voeg je de peultjes, bonen en garnalen toe en laat het geheel zo’n 5 minuten zachtjes koken;
- Pak vooral mooie kommen en verdeel de noedels;
- Schep dan de peultjes, boontjes en garnalen uit de soep en verdeel deze over de kommen;
- Giet vervolgens de bouillon erbij, breng op smaak met wat versgemalen peper en maak het geheel af met de gehakte koriander.
En de noedelsoep is klaar, eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*