Recept nectarine met tonijn
Nu het dan toch echt zomer is geworden, vandaag een makkelijk en fris voorgerechtje voor in de zomer: nectarine met tonijn. Nectarines en perziken zijn nu in het seizoen, en combineren heel goed met deze frisse tonijnsalade als voorgerecht. Je kunt uiteraard ook perziken uit blik of pot gebruiken, maar nu in deze tijd van het jaar zijn de verse vruchten heerlijk om te gebruiken!
Er staan verschillende recepten online hiervan, maar deze is gebaseerd op het recept van Libelle.
Om het geheel net wat meer pit te geven, kun je wat hot sauce toevoegen aan de tonijnsalade.
Ook de nectarine helften even op de grill of barbecue grillen maakt het gerecht ook net even anders.
Als je een ijsbolletjes-lepel gebruikt om de tonijnsalade op de nectarine helften te leggen, ziet het er ook nog eens mooi uit. Gebruik dan bijvoorbeeld deze, daar maak je mooie kleine bolletjes van.
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de nectarines klein te snijden en deze door de tonijnsalade te mengen. Serveer de tonijnsalade dan op een bedje van rucola salade.
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 4 nectarines of perziken;
- 400 g tonijn uit blik (in water);
- 2 el mayonaise;
- 1 el yoghurt;
- 2 el peterselie;
- Citroensap naar smaak;
- Hot sauce naar smaak;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Begin met het halveren van de nectarines of perziken en haal de pit eruit;
- Snijd een heel dun randje van de bolle kant, zodat de helften mooi blijven staan op een bord;
- Laat dan de tonijn uitlekken in een vergiet en doe de vis in een kom;
- Voeg vervolgens de mayonaise, yoghurt, zout, peper citroensap en hot sauce naar smaak toe;
- Hak de peterselie fijn en meng een deel door de tonijnsalade;
- Leg de nectarine helften op borden en schep de tonijnsalade met een ijsbolletjeslepel op de vruchten;
- Garneer met de rest van de peterselie en serveer de nectarine met tonijn direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*