Recept muffins van bloemkool
Marleen heeft onlangs de cursus ‘overweg met de overgang‘ mogen volgen.
Er is ook een online Energieke Vrouwen Academie, opgericht door Marjolein Dubbers. Zij is onder andere vitaliteitscoach en heeft meerdere boeken geschreven. Volgens Marjolein is dit een boek voor vrouwen van alle leeftijden om de hormonen in balans te krijgen. In het boek worden de verschillende fases van de vrouwelijke cyclus behandeld en wordt daarbij uitgelegd welke voedingsstoffen nodig zijn om in elke fase in balans te zijn. Daarnaast geeft ze ook de zeven richtingaanwijzers van het Energieke Vrouwen VoedingsKompas.
Muffins van bloemkool
Deze muffins van bloemkool komen dan ook uit het boek van Marjolein Dubbers. Zowel de bloemkool als de zonnebloempitten dragen bij aan je hormoonbalans en deze muffins zijn een variatie voor een gezonde lunch met veel groente. Met dit recept maak je ongeveer 15 muffins, deze kun je ook makkelijk invriezen. Ook zijn de afgekoelde muffins prima mee te nemen in jouw lunchtrommel of voor een picknick.
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Wat heb je nodig voor 15 muffins:
- Roosjes van een middelgrote bloemkool (of gebruik 250g bloemkoolrijst);
- 3 bosuitjes;
- 4 eieren;
- 50 ml water;
- 3 el sesamzaad;
- 3 el zonnebloempitten;
- 1,5 el kerriepoeder;
- 2 tl kurkuma;
- 25g kokosmeel;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 185 °C;
- Maal de bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine, zodat je bloemkoolrijst krijgt;
- Snijd vervolgens de bosuitjes in dunne ringetjes;
- Meng de bloemkoolrijst met de bosui, eieren, water, sesamzaad, kerriepoeder, kurkuma en kokosmeel in een kom tot een stevige massa. Breng het op smaak met zout en peper;
- Bekleed dan de vormpjes van een muffintray met stukjes bakpapier of muffinvormpjes en vul deze met het bloemkooldeeg. Druk het stevig aan.
- Bestrooi de muffins met de zonnebloempitten en bak ze in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten;
- Serveer tenslotte de bloemkoolmuffins met wat salade als lunch, dit kan zowel warm als koud.
Eet smakelijk!