Recept zelfgemaakte mueslirepen
Als je een lekker en verantwoord tussendoortje wil eten, kun je een van deze zelfgemaakte mueslirepen nemen. Het recept is gebaseerd op het recept van Laura van Laura’s Bakery, maar Heleen heeft een aantal aanpassingen gedaan aan het recept.
Deze hoeveelheid geeft 18 mueslirepen (of 12 als je ze iets groter wil hebben). Je kunt de repen per stuk verpakken en in de vriezer bewaren, dan heb je altijd een voorraad in huis. Gebruik voor dit recept een vierkante of rechthoekige bakvorm van ongeveer 20x30cm.
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Wat heb je nodig voor 12-18 repen:
- 150 g ontpitte dadels;
- 250 g havervlokken;
- 50 g pistachenoten;
- 25 g pompoenpitten;
- 25 g zonnebloempitten;
- 25 g chiazaad;
- 2 el kaneel;
- 50 g gedroogde cranberries;
- 50 g honing;
- 4 el water;
- 3 el zonnebloemolie.
En zo maak je het:
- Doe allereerst de dadels in een schaaltje en giet er kokend water op tot ze onder staan, laat de dadels ongeveer 5 minuten weken;
- Verwarm de oven voor op 200°C;
- Ondertussen voeg je in een grote kom havervlokken, pistachenoten, pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad en kaneel samen. Roer het met een spatel door elkaar;
- Giet vervolgens de dadels af en laat ze goed uitlekken. Doe de uitgelekte dadels in een blender of foodprocessor en maal ze tot een fijne puree;
- Meng de dadelpuree in een pannetje met de honing, water en zonnebloemolie en verwarm het mengsel al roerend tot het een egale massa is geworden;
- Giet het mengsel bij de kom met de rest van de ingrediënten en roer goed door elkaar;
- Meng als laatste de gedroogde cranberries erdoorheen;
- Bekleed de bakvorm met bakpapier;
- Verdeel dan het mengsel in de vorm en druk het geheel goed aan met een spatel of lepel;
- Bak de mueslirepen in 25-30 minuten in het midden van de oven;
- Laat het tenslotte op een rooster goed afkoelen voordat je er repen van snijdt.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*