Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Mousse van rode biet en geitenkaas

  • 12 juli 2020
  • Marleen
mousse van rode biet en geitenkaas
Total
4
Shares
0
0
4

Mousse van rode biet en geitenkaas

Een kleurig voorgerecht is deze mousse van biet en geitenkaas. Heleen vond het recept en was gelijk enthousiast en benieuwd, vooral ook door de vrolijke kleur. Dit is een gerechtje dat simpel te maken is, er smakelijk uitziet en ook vooral lekker is! ‘Demi’ van ‘Studio Kook’ houdt van heerlijke, smaakvolle gerechten. De gerechten op haar site zijn allemaal makkelijk om te maken, dat is altijd een prettige bijkomstigheid. 

Rode bieten, een ingrediënt in dit gerecht, zijn het hele jaar door te verkrijgen. Je kan ze zowel vers als gekookt kopen. Het lekkerst is om de bietjes zelf te koken, maar mocht je hier geen tijd (of geen zin) voor hebben, kun je prima gekookte bieten kopen in de supermarkt. Kijk echter wel uit met het sap van de bieten; als dit op je kleding komt, is het maar lastig om dit er weer uit te krijgen! 

Bereidingstijd 20 minuten

Wat heb je nodig voor 4-6 amuseglaasjes:

  • 100 gram gekookte rode biet;
  • 100 ml slagroom;
  • 100 gram zachte geitenkaas + 30 gram extra ter garnering;
  • handje walnoten;
  • tuinkers.

En zo maak je het:

  1. Rasp allereerst de gekookte biet fijn en doe dit in een kom;
  2. Meng de slagroom met de geitenkaas in een kom en mix dit tot het een mooi glad mengsel is;
  3. Voeg dan de geraspte biet toe en mix het geheel tot er een luchtige mousse ontstaat;
  4. Verdeel vervolgens de mousse over de 4-6 glaasjes;
  5. Je kunt de glaasjes nu in de koeling zetten tot vlak voor gebruik, maar als je ze direct wil serveren kan dit ook prima;
  6. Strooi tenslotte wat geitenkaas over de bietenmousse en maak het geheel af met wat grof gehakte walnoten en wat tuinkers.

Altijd leuk en gezellig om amuses te maken!

Eet smakelijk en ben benieuwd wat je van deze mousse vindt. 

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
4
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 4
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • amuse
  • amuses
  • biet
  • bieten
  • bol.com
  • geitenkaas
  • hapje
  • luxe amuse
  • luxe hapje
  • mousse
  • recept
  • Studio Kook
  • voorgerecht
Previous Article
thee-TeaKing
  • Drankjes

Gezellig theeleuten doe je met TeaKing!

  • 7 juli 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
knäckebröd
  • Ontbijt & Lunch

Zweeds knäckebröd & hoe jij dit zelf kan maken!

  • 19 juli 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen
portobello
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gevulde portobello uit de oven

  • 9 januari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.