Mousse van rode biet en geitenkaas
Een kleurig voorgerecht is deze mousse van biet en geitenkaas. Heleen vond het recept en was gelijk enthousiast en benieuwd, vooral ook door de vrolijke kleur. Dit is een gerechtje dat simpel te maken is, er smakelijk uitziet en ook vooral lekker is! ‘Demi’ van ‘Studio Kook’ houdt van heerlijke, smaakvolle gerechten. De gerechten op haar site zijn allemaal makkelijk om te maken, dat is altijd een prettige bijkomstigheid.
Rode bieten, een ingrediënt in dit gerecht, zijn het hele jaar door te verkrijgen. Je kan ze zowel vers als gekookt kopen. Het lekkerst is om de bietjes zelf te koken, maar mocht je hier geen tijd (of geen zin) voor hebben, kun je prima gekookte bieten kopen in de supermarkt. Kijk echter wel uit met het sap van de bieten; als dit op je kleding komt, is het maar lastig om dit er weer uit te krijgen!
Bereidingstijd 20 minuten
Wat heb je nodig voor 4-6 amuseglaasjes:
- 100 gram gekookte rode biet;
- 100 ml slagroom;
- 100 gram zachte geitenkaas + 30 gram extra ter garnering;
- handje walnoten;
- tuinkers.
En zo maak je het:
- Rasp allereerst de gekookte biet fijn en doe dit in een kom;
- Meng de slagroom met de geitenkaas in een kom en mix dit tot het een mooi glad mengsel is;
- Voeg dan de geraspte biet toe en mix het geheel tot er een luchtige mousse ontstaat;
- Verdeel vervolgens de mousse over de 4-6 glaasjes;
- Je kunt de glaasjes nu in de koeling zetten tot vlak voor gebruik, maar als je ze direct wil serveren kan dit ook prima;
- Strooi tenslotte wat geitenkaas over de bietenmousse en maak het geheel af met wat grof gehakte walnoten en wat tuinkers.
Altijd leuk en gezellig om amuses te maken!
Eet smakelijk en ben benieuwd wat je van deze mousse vindt.
*Dit artikel bevat een affiliate link*
