Recept mosterdsoep
Op een regenachtige of koude herfstdag is zelfgemaakte soep lekker om mee op te warmen. Deze mosterdsoep is daar ook heerlijk voor. Miljuschka gebruikt ook kookroom (of slagroom) in de soep, maar dit is niet nodig, ook zonder de room is deze soep lekker! Je kunt er eventueel nog wat uitgebakken spekjes overheen strooien, maar ook dit is niet nodig.
Mosterd heb je in verschillende soorten en maten, voor deze soep heb je wel de grove mosterd nodig. Je kunt hiervoor mosterd kiezen die je lekker vindt. Serveer de soep in mooie soepkommen.
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 ui;
- 1 teentje knoflook;
- 40 g boter;
- 50 g bloem;
- 1 liter kippenbouillon;
- 4 el grove mosterd;
- 3 el droge sherry;
- 4 el peterselie;
- Zout en versgemalen peper.
En zo maak je het:
- Pel allereerst de ui en snipper deze fijn, hak ook de knoflook fijn;
- Smelt de boter in een grote pan op zacht vuur en fruit hierin langzaam de ui en knoflook;
- Zodra de ui glazig is geworden, voeg je de bloem in één keer toe;
- Zet vervolgens het vuur zacht, en roer goed met een garde totdat je geen klontjes bloem meer hebt. Bak het geheel zachtjes gedurende 4 minuten. Zorg ervoor dat het niet te bruin bakt;
- Zet het vuur wat hoger en schenk beetje bij beetje de bouillon toe;
- Als je de helft van de bouillon hebt toegevoegd, voeg je ook de sherry en grove mosterd toe. Voeg daarna de rest van de bouillon toe;
- Blijf roeren tot een lichtgebonden soep ontstaat en breng het dan op smaak met zout en versgemalen peper;
- Verdeel tenslotte de soep over 4 kommen of soepborden, garneer met de peterselie en serveer.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
