En dan is het opeens bijna Moederdag!
Omdat het bijna Moederdag is, deze week twee extra speciale recepten met een vleugje zoet. Om al die moeders eens flink in de watten te leggen! Ook leuk en lekker trouwens als je eens iets anders zou willen trakteren of gewoon omdat je het gezellig vindt om te bakken! Redenen genoeg om dit eens uit te proberen.
Fris vruchtentaartje van filodeeg
Het is ook weer tijd voor heerlijke verse aardbeien. Deze kun je op verschillende manieren eten, maar dit frisse vruchtentaartje is een leuk idee, ook bijvoorbeeld voor Moederdag. Door gebruik te maken van filodeeg, is het een knapperig deegbakje, met een frisse vulling van Griekse yoghurt met wat Bonne Maman fruitspread erdoorheen geroerd en natuurlijk verse aardbeien. Bonne Maman maakt jam van hoge kwaliteit in een traditionele glazen pot met het bekende rood geblokte deksel. Sinds 2017 hebben ze ook fruitspreads in het assortiment met meer fruit minder suiker, deze deksels zijn paars geblokt.
Je kunt deze taartjes natuurlijk ook maken met andere heerlijke verse vruchten, wat je maar lekker vindt.
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten (excl. ontdooien van het filodeeg)
Wat heb je nodig voor 6 kleine taartjes:
- ½ pak filodeeg uit de vriezer (dit zijn 5 vellen);
- 3 el zonnebloemolie;
- 150 g Griekse yoghurt;
- 2 el Bonne Maman Aardbeien Frambozen – Meer fruit minder suiker;
- Handvol aardbeien (of frambozen, bosbessen of ander fruit).
En zo maak je het:
- Laat allereerst het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking;
- Verwarm de oven voor op 200°C;
- Vet een muffinvorm lichtjes in met wat zonnebloemolie;
- Vouw vervolgens de vellen filodeeg voorzichtig open, want ze zijn heel kwetsbaar en breken snel;
- Snijd met een scherp mes de vellen in 9 vierkantjes;
- Pak dan een vierkantje van het filodeeg, en bestrijk deze met olie. Leg er dan een volgend vierkantje op, bestrijk weer met olie en ga zo verder tot je 5 vierkantjes filodeeg op elkaar hebt gestapeld;
- Vouw het deegstapeltje voorzichtig in een van de holtes van je muffinvorm;
- Maak vervolgens met de rest van de filodeeg-vierkantjes nog 5 stapeltjes en doe deze in de muffinvorm;
- Bak de deegbakjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een rooster;
- Voor de vulling roer je de jam door de Griekse yoghurt. Voeg eventueel nog wat extra jam toe als je dat lekker vindt;
- Vul de deegbakjes met het yoghurtmengsel en decoreer tenslotte met de verse vruchten en serveer direct.
Eet smakelijk!
Tip: de deegbakjes kun je ook al vantevoren klaarmaken, maar vul ze dan nog niet met de yoghurt en fruit, want dan verliezen ze de knapperigheid.
Op de site van Bonne Maman staan ook nog heerlijke recepten vermeld.
1 comment