Recept misosoep met tahin en avocado
Een bijzondere maaltijdsoep is deze misosoep met tahin en avocado. De soep zit vol met groenten en doordat je er ook gekookte rijst in doet, is het een goed vullende soep. Je kunt hier prima een restje gekookte rijst voor gebruiken, de soep is dan helemaal lekker snel klaar.
Het recept heeft Heleen een beetje aangepast met wat meer makkelijker verkrijgbare ingrediënten. De knolrapen in het originele recept kun je ook goed vervangen door pastinaak. Ook de rijstmiso in bouillon kun je vervangen door een eetlepel misopasta.
Serveer de soep bijvoorbeeld in deze gezellige regenboog-kommen van Le Creuset.
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 liter groentebouillon;
- 1 courgette;
- 2 pastinaak;
- 1 el misopasta;
- 1 el tahin;
- 200g bastmatirijst;
- ½ avocado;
- 4 tl citroensap;
- 1 noriblad;
- Peper en zout.
En zo maak je het:
- Breng allereerst de bouillon aan de kook en laat het op zacht vuur staan;
- Snijd de courgette en pastinaak in plakjes en kook ze gaar in de bouillon. Schep een deel van de courgette en pastinaak uit de bouillon en houd deze apart als garnering;
- Kook vervolgens de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking;
- Gril het noriblad lichtjes, zodat het wat knapperiger en krokanter wordt. Snijd (of knip) het noriblad in dunne reepjes;
- Voeg dan de helft van de rijst toe aan de bouillon, samen met de miso en tahin en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde soep;
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes;
- Giet vervolgens de soep in de soepkommen;
- Verdeel de rest van de gekookte rijst, de achtergehouden plakjes courgette en pastinaak en de blokjes avocado;
- Sprenkel er tenslotte wat citroensap overheen en garneer met reepjes nori en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*