Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Vanavond eet ik een frisse salade van mihoen!

  • 1 november 2020
  • Marleen
mihoen
Total
1
Shares
0
0
1

Recept salade van mihoen

Ik ben zelf fan van de Japanse & Thaise keuken maar onlangs waren mijn ouders bij mij en hadden we als vanouds weer eens Chinees eten besteld. Toch blijft dat ook lekker. En je kan met Chinees eten ook veelzijdige gerechten maken. Zo heeft Heleen deze keer gekozen voor een salade van mihoen.

Deze salade komt uit ‘Variatie op het vuur’ van Albert Heijn. In dit kookboek staan heerlijke barbecue gerechten, die net wat anders dan anders zijn, maar wel allemaal makkelijk te maken. Het bevat niet alleen gerechten voor op het vuur, maar ook bijgerechten, salades, marinades, sauzen en desserts. Zelf ben ik ook fan van dit boek, speciaal met hoofdgerechten die gluten- en lactosevrij zijn. 

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 250 g mihoen;
  • 1 rode zoete puntpaprika;
  • ½ komkommer;
  • 250 g (koel)verse ananasstukjes;
  • Sap van 1 citroen;
  • 2 el Thaise vissaus;
  • 1 tl suiker;
  • ½ rode peper, fijngehakt;
  • 1 rode ui, gesnipperd;
  • 2 el cashewnoten, grof gehakt.

En zo maak je het:

  1. Bereid allereerst de mihoen volgens de verpakking;
  2. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes;
  3. Snijd vervolgens de komkommer in blokjes. Je kunt ervoor kiezen om de komkommer van tevoren te schillen, maar de groene schil geeft een mooi contrast in de salade;
  4. Hak de ananasstukjes wat kleiner;
  5. Meng dan in een kom het citroensap met de vissaus, suiker, rode peper en ui;
  6. Giet de mihoen af in een vergiet en spoel het af met koud water;
  7. Meng de mihoen vervolgens samen met de reepjes paprika en blokjes komkommer en ananas door de dressing;
  8. Je kunt ervoor kiezen om de salade een aantal uur van tevoren te maken, zodat de smaken goed in kunnen trekken, maar ook direct na het maken smaakt de salade heerlijk fris;
  9. Strooi tenslotte vlak voor het serveren de cashewnoten er overheen. Uiteraard kan je als garnering ook iets anders eroverheen strooien, net wat jij lekker vindt.

Eet smakelijk!

Ben jij meer van de Chinese keuken, Thais of Japans?

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • aziatisch
  • chinees
  • gerecht
  • hoofdgerecht
  • Japans
  • mihoen
  • mihoensalade
  • recept
  • salade
  • thais
Previous Article
hoogsensitief
  • Hoogsensitiviteit

Gerline stelt zich aan jou voor!

  • 30 oktober 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
hondenvoer
  • Lifestyle
  • Shoppen

Het beste hondenvoer voor jouw hond

  • 6 november 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen
pompoenquiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
dadels
LEES VERDER
  • Salades

Salade met halloumi, dadels & appel

  • 23 oktober 2022
  • Marleen
biefreepjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Oosterse biefreepjes uit de wok

  • 16 oktober 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.