Recept salade van mihoen
Ik ben zelf fan van de Japanse & Thaise keuken maar onlangs waren mijn ouders bij mij en hadden we als vanouds weer eens Chinees eten besteld. Toch blijft dat ook lekker. En je kan met Chinees eten ook veelzijdige gerechten maken. Zo heeft Heleen deze keer gekozen voor een salade van mihoen.
Deze salade komt uit ‘Variatie op het vuur’ van Albert Heijn. In dit kookboek staan heerlijke barbecue gerechten, die net wat anders dan anders zijn, maar wel allemaal makkelijk te maken. Het bevat niet alleen gerechten voor op het vuur, maar ook bijgerechten, salades, marinades, sauzen en desserts. Zelf ben ik ook fan van dit boek, speciaal met hoofdgerechten die gluten- en lactosevrij zijn.
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 250 g mihoen;
- 1 rode zoete puntpaprika;
- ½ komkommer;
- 250 g (koel)verse ananasstukjes;
- Sap van 1 citroen;
- 2 el Thaise vissaus;
- 1 tl suiker;
- ½ rode peper, fijngehakt;
- 1 rode ui, gesnipperd;
- 2 el cashewnoten, grof gehakt.
En zo maak je het:
- Bereid allereerst de mihoen volgens de verpakking;
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes;
- Snijd vervolgens de komkommer in blokjes. Je kunt ervoor kiezen om de komkommer van tevoren te schillen, maar de groene schil geeft een mooi contrast in de salade;
- Hak de ananasstukjes wat kleiner;
- Meng dan in een kom het citroensap met de vissaus, suiker, rode peper en ui;
- Giet de mihoen af in een vergiet en spoel het af met koud water;
- Meng de mihoen vervolgens samen met de reepjes paprika en blokjes komkommer en ananas door de dressing;
- Je kunt ervoor kiezen om de salade een aantal uur van tevoren te maken, zodat de smaken goed in kunnen trekken, maar ook direct na het maken smaakt de salade heerlijk fris;
- Strooi tenslotte vlak voor het serveren de cashewnoten er overheen. Uiteraard kan je als garnering ook iets anders eroverheen strooien, net wat jij lekker vindt.
Eet smakelijk!
Ben jij meer van de Chinese keuken, Thais of Japans?
*Dit artikel bevat een affiliate link*