Recept met feta gevulde broodjes
Deze gevulde broodjes uit de koekenpan zijn makkelijk te maken en smaken heerlijk als bijgerecht bij een lekkere kop tomatensoep, of met een frisse groene salade in de zomer. Bijvoorbeeld een salade uit dit kookboek.
Het recept komt van Sabine van OhMyFoodness, maar is een klein beetje aangepast.
Als je deze broodjes lekker vindt, kun je ze ook al voorbereiden en ongebakken in de vriezer bewaren totdat je ze wil afbakken, ideaal! Volgens Sabine kun je ze dan zo’n 3 maanden in de vriezer bewaren. Laat ze wel eventjes ontdooien voor je ze afbakt.
Deze gevulde broodjes zijn supermakkelijk om te maken! Je kunt met de vulling variëren, voeg bijvoorbeeld ook wat zwarte olijven toe, of zongedroogde tomaatjes. Of maak een Italiaanse variant met mozzarella, tomaat en basilicum.
Bereidingstijd: ongeveer 70 minuten
Wat heb je nodig voor 4 stuks:
- 400 g bloem;
- 250 g Griekse yoghurt;
- 1 tl zout;
- 150 g feta;
- 50 g hüttenkäse;
- 2 el verse munt;
- 1 tl Italiaanse kruiden;
- Versgemalen peper;
- Eventueel honing.
En zo maak je het:
- Begin met maken van het deeg. Doe hiervoor de bloem, yoghurt en het zout in een kom en kneed tot een stevig deeg;
- Dek het deeg af en laat het minimaal een half uurtje rusten;
- Doe dan de feta in een kom, en verkruimel het met een vork;
- Mix vervolgens de hüttenkäse erdoorheen, samen met de Italiaanse kruiden en versgemalen peper;
- Hak de muntblaadjes fijn en voeg deze ook toe aan het feta-mengsel en roer het goed door elkaar;
- Als het deeg voldoende heeft gerust, is het wat soepeler om te verwerken. Verdeel het deeg vervolgens in 4 stukken en rol ieder stuk deeg uit tot een ronde plak van 3-4 mm dik;
- Verdeel het feta-mengsel in het midden van iedere deegplak;
- Vouw het deeg in een buideltje en duw de randen goed dicht;
- Rol de deegbuideltjes nu voorzichtig weer wat plat, maar zorg ervoor dat ze niet openbarsten;
- Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de gevulde broodjes aan beide kanten goudbruin en gaar. Dit duurt zo’n 7-10 minuten;
- Schenk eventueel wat honing over de warme broodjes en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*