Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
Meringue
Total
1
Shares
0
0
1

Recept vegan meringue met kiwi

Meringue maak je oorspronkelijk van eiwit, maar voor deze vegan meringue gebruik je aquafaba. Aquafaba is het vocht van kikkererwten (uit blik). En zo kan je van de kikkererwten zelf een lekkere hummus maken of meng ze door een groene salade om deze als maaltijdsalade te eten. Je proeft en ruikt overigens niks van de kikkererwten, mocht je daar bang voor zijn.

Het recept vond Heleen op Libelle lekker. Origineel is het met plantaardige room, maar het is ook heerlijk om yoghurt te gebruiken, want dat is een frisse tegenhanger van de zoete meringue. Op zoek naar meer recepten met kikkererwten? Die zijn er genoeg!

Bereidingstijd: ongeveer  30 minuten + 2 uur oventijd en 1 uur afkoelen

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 125 ml aquafaba (kikkererwtenvocht);
  • 125 g fijne suiker;
  • ½ zakje vanillesuiker;
  • ½ tl maïzena;
  • ½ tl azijn;
  • 2 kiwi’s (of ander fruit);
  • 50 g pistachenoten;
  • 100 ml (plantaardige) yoghurt.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 100 °C;
  2. Maak de kom van je keukenmachine en de mixer schoon met een doekje met wat azijn, zodat deze vetvrij zijn;
  3. Klop de aquafaba op en voeg geleidelijk de suiker toe. Klop net zo lang totdat het een stevig wit schuim is geworden;
  4. Meng dan de maïzena met de azijn en klop dit als laatste door het witte schuim totdat het goed is gemengd;
  5. Schep de opgeklopte massa in een spuitzak met een gekarteld mondje;
  6. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en spuit toefjes van het mengsel  van ongeveer 6-8 cm in doorsnede. Laat genoeg ruimte tussen de toefjes;
  7. Droog de meringues in de voorverwarmde oven gedurende 1,5 tot 2 uur. Zet vervolgens de oven uit en laat de meringues langzaam nog een uur afkoelen in de oven voor gebruik;
  8. Snijd dan de kiwi’s in plakjes en hak de pistachenoten;
  9. Leg tenslotte op elk bord een meringue, schep er wat frisse ongezoete yoghurt op en garneer met de plakjes kiwi en gehakte pistachenoten. Serveer direct.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • kiwi
  • meringue
  • taartjes
  • vegan
  • vegan meringue
Previous Article
kip caprese
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
rettichsalade
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
appeltaartjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Mini appeltaartjes met Napoleon

  • 9 oktober 2022
  • Marleen
citroen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen
aardbei
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zoete koek met aardbei!

  • 15 mei 2022
  • Marleen
Love
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Zwijmelen met deze Indiase love cake!

  • 13 februari 2022
  • Marleen
Liefde
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Liefde Madeleines voor jou & je lief!

  • 10 februari 2022
  • Marleen
Sinterklaas
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Speciaal voor Sinterklaas; Pepernotenbrood!

  • 4 december 2021
  • Marleen
bloemkooltaart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bloemkooltaart van Ottolenghi

  • 17 oktober 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.