Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Het is tijd om te bakken met mandarijnen!

  • 20 december 2020
  • Marleen
mandarijnen cake
Total
12
Shares
0
0
12

Recept voor een mandarijnen cake

Uit het kookboek ,’Hoe te eten’ van Nigella Lawson, komt dit recept voor een cake met mandarijnen. Het originele recept van Nigella bevat enkel amandelmeel, wat het daarmee geschikt maakt voor mensen met een glutenintolerantie.

Heleen vond een variatie op dit recept op de site van ‘Riejanne’, waarbij een deel van de amandelmeel vervangen was door zelfrijzend bakmeel. Dit heeft als voordeel dat de cake minder nat/smeuïg wordt dan het origineel, maar zeker niet minder lekker!

Doordat er hele mandarijnen in het recept zitten, dus inclusief de schil, wordt de cake fruitig, maar niet extreem zoet van smaak. En aangezien het mandarijnen seizoen van november tot februari loopt, is het een mooie en lekkere cake om in deze periode te maken.

Deze cake vergt wel wat voorbereiding, maar is makkelijk te maken. 

Bereidingstijd ongeveer 3 ½ uur (waarvan 1 uur in de oven).

Wat heb je nodig:

  • 4-5 mandarijnen (met een totaalgewicht van ongeveer 375 gr);
  • 100 g amandelmeel;
  • 150 g zelfrijzend bakmeel;
  • 6 eieren;
  • 225 g kristalsuiker;
  • 1 opgehoopte theelepel bakpoeder.

En zo maak je het:

  1. Leg allereerst de mandarijnen in een pan met koud water. Breng het water aan de kook en laat het geheel zo’n 2 uur zachtjes koken;
  2. Giet het water af en laat de mandarijnen afkoelen. Dit is ook mogelijk om een dag van te voren alvast te doen;
  3. Verwarm vervolgens de oven voor op 190°C;
  4. Snijd de mandarijnen door en verwijder de eventuele pitjes en doe ze met schil, maar zonder steeltje, in de keukenmachine en maal het tot pulp;
  5. Voeg het amandelmeel, het bakmeel, de eieren, de suiker en het bakpoeder erbij en roer het goed door elkaar;
  6. Giet dan het beslag in een cakevorm (eventueel bekleed met bakpapier) en bak de cake in ongeveer 1 uur gaar;
  7. Hou de cake wel goed in de gaten, hij kan snel te donker worden. Wanneer de cake mooi gekleurd is, dek je de cake af met aluminiumfolie voor de resterende baktijd
  8. Steek vervolgens, nadat een uur in de oven verstreken is, een satéprikker in de cake om te testen of hij gaar is (dat is als de prikker er droog en schoon weer uit komt). Zo niet, verleng dan de baktijd;
  9. Wanneer de cake gaar is, haal hem uit de oven en laat het in de vorm afkoelen op een rooster;
  10. Tenslotte lekker een stukje afsnijden en smullen maar.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
12
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 12
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bakken
  • baktijd
  • cake
  • cakerecept
  • mandarijnen
  • mandarijnencake
  • nigella lawson
  • recept
Previous Article
geitenkaas
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Salade met geitenkaas & blauwe bessen dressing

  • 13 december 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
sushi
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Een veelzijdig & feestelijk hapje!

  • 24 december 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
appeltaartjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Mini appeltaartjes met Napoleon

  • 9 oktober 2022
  • Marleen
citroen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen
aardbei
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zoete koek met aardbei!

  • 15 mei 2022
  • Marleen
Love
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Zwijmelen met deze Indiase love cake!

  • 13 februari 2022
  • Marleen
Liefde
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Liefde Madeleines voor jou & je lief!

  • 10 februari 2022
  • Marleen
Sinterklaas
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Speciaal voor Sinterklaas; Pepernotenbrood!

  • 4 december 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.