Voor alle lieve mama’s!
Hopelijk ben jij die moeder die met Moederdag (en niet alleen op die dag) een lekker ontbijtje op bed krijgt. Want nu hebben wij ineens zelf kinderen en zijn wij de mama’s. Kan jij de tijd nog herinneren toen jij zelf kind was en Moederdag vierde? Hoe jij jouw moeder in de watten legde? Of deed je er helemaal niks aan? En ben je dat nu ook niet gaan vieren of juist wel?
Eigen jeugd
Wat is jouw eerste herinnering aan Moederdag toen jij nog een kind was? Ik weet nog heel goed dat ik dan met mijn zakgeld naar de Etos ging. Vaak kocht ik dan iets voor onder de douche of ik kocht daar een armbandje. Het leukst vond ik toch wel om het ontbijtje te maken. Want ja, mijn moeder was wel zo’n moeder die dat, vanwege de drukte van het werk van mijn ouders, echt maar 1 keer per jaar kreeg. Nou misschien nog op haar verjaardag maar dan heb je de ontbijtjes op bed wel gehad.
Ontbijttaartje op bed
En nu is het tijd om al die lieve mama’s een lekker ontbijtje op bed te geven en hoe kan je dat het beste doen? Met een heel speciaal ontbijttaartje.
Op de site van Reny van ‘Mind Your Feed’ staat een recept voor havermoutcups. Dit ziet er uit als een heerlijk taartje maar is dan de gezondere variant. En het is ook nog eens makkelijk te maken! Je kunt gebruik maken van siliconen muffinvormpjes. En als je die niet hebt, kan een muffinbakblik met papieren vormpjes ook prima.
De havermoutcups kun je eventueel al de avond vantevoren bakken, zodat je in de ochtend alleen de vulling er nog maar in hoeft te doen. Zorg er dan wel voor dat de cups volledig zijn afgekoeld en bewaar ze in een lichtdichte trommel tot gebruik.
Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
Wat heb je nodig voor 4 havermout cups:
- 55g havermout;
- 1 rijpe banaan;
- 1,5 el honing;
- Snufje vanillepoeder;
- 4-8 el magere kwark;
- 4 aardbeien;
- 8 rode druiven;
- 4 tl aardbeienjam;
- Eventueel nog wat hagelslag naar keuze.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 180°C;
- Maal de havermout grof met een keukenmachine;
- Prak dan de banaan met een vork tot moes in een mengkom en roer hier de honing doorheen;
- Voeg vervolgens de havermout toe en roer het geheel door elkaar tot het een geheel is geworden. Het blijft een wat plakkerige massa;
- Verdeel het in 4 gelijke porties en vul hiermee de bakvormpjes;
- Druk het deeg aan de zijkanten van de vormpjes, zodat het mooie bakjes worden;
- Bak de havermoutcups in 15-20 minuten in de oven en laat ze volledig afkoelen;
- Schep in elke cup 1-2 el kwark en maak ze mooi af met wat aardbeienjam, aardbeien en de druiven;
- Eventueel kun je ze nog decoreren met wat hagelslag, maar dit is niet eens nodig.
Een heerlijk taartje om jouw lieve mama (en jezelf stiekem ook & misschien is er nog iets over voor meer mensen in huis :)) de dag mee te laten starten.
Eet smakelijk en geniet van Moederdag!
*Dit artikel bevat een affiliate link*