Recept vegan maaltijdsalade met gegrilde bloemkool
Op de website van Nienke, vond Heleen deze vegan maaltijdsalade met gegrilde bloemkool. Deze salade is ook lekker als lauwwarme maaltijd, maar afgekoeld de volgende dag als lunch salade, smaakt hij nog steeds heerlijk. Doordat er linzen in zitten, geeft dit de salade voldoende ‘body’ dat het een goed vullende maaltijd is. De granaatappelpitjes geven een verrassende frisse smaak aan de salade.
Het is een salade met weinig ingrediënten, maar is voedzaam en zit vol smaak. Deze salade staat snel op tafel, ideaal voor een meatless Monday, of gewoon wanneer jij er zin in hebt. Nienke eet zelf vegetarisch en heeft op haar site diverse vegetarische recepten staan waar ook vleeseters blij van kunnen worden. Nog meer lekkere recepten met bloemkool zijn er ook!
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Voor 2 personen heb je nodig:
- 500g bloemkoolroosjes;
- Garam masala kruiden naar smaak;
- Olijfolie;
- 400g linzen uit blik (265g uitgelekt);
- 20g amandelschaafsel;
- 85g veldsla;
- 100g granaatappelpitjes;
- 3 el (vegan) mayonaise;
- ½ tl kerriepoeder;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 180°C;
- Verdeel de bloemkoolroosjes, over een met bakpapier beklede bakplaat, en sprenkel er wat olijfolie over. Strooi vervolgens de garam masala kruiden eroverheen, naar smaak.
- Gril vervolgens de blomkoolroosjes gedurende 15-20 minuten in de oven;
- Maak intussen de dressing door de mayonaise met de kerriepoeder, zout, peper en een eetlepel water te mengen tot een vloeibare dressing;
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin;
- Spoel dan de linzen af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet;
- Meng de veldsla met de linzen en de dressing en verdeel dit over de borden;
- Schep tenslotte de warme bloemkoolroosjes op de salade en garneer met de geroosterde amandelen en granaatappelpitjes.
Serveer direct. Zo makkelijk is het, geniet ervan!
*Dit artikel bevat een affiliate link*