Recept volkoren pita met rosbief, gegrilde peer & feta
Een keer een lekkere variatie op de ‘gewone’ boterham als lunch zijn deze pitabroodjes. Natuurlijk kun je de vulling ook wat groter maken en het als een salade serveren met een broodje erbij. Een gemakkelijk recept wat ook nog eens snel klaar is. Doordat de peer gegrild wordt, geeft dit net een vleugje gekaramelliseerde smaak, wat goed combineert met de frisse salade en zoute feta. In de zomer is het altijd fijn om met seizoensfruit te werken, maar peren kun je net als appels het hele jaar door in Nederland krijgen, dus deze zijn altijd lekker om te eten.
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 4 volkoren pitabroodjes;
- 8 plakjes rosbief;
- 2 peren;
- 50 g rucola;
- 120 g feta;
- 2 el hazelnoten;
- Olijfolie;
- Peper en zout.
En zo maak je het:
- Snijd allereerst de peren in plakjes, besprenkel ze met wat olijfolie en grill ze kort in een grillpan, zodat je mooie grillstrepen krijgt. Als je geen grillpan hebt, kun je ze natuurlijk ook in de koekenpan bakken. Haal de peren uit de pan en laat ze iets afkoelen;
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat ze wat afkoelen en hak ze grof;
- Rooster intussen de pitabroodjes in een broodrooster. Om 4 pitabroodjes tegelijk te kunnen roosteren, kun je de broodrooster van Cuisinart gebruiken. Deze is ook nog eens mooi vormgegeven en staat daarom mooi in je keuken;
- Snijd de pitabroodjes open, verdeel de rucola en plakjes rosbief over de broodjes. Voeg de plakjes gegrilde peer toe;
- Verkruimel dan de feta kaas overheen en garneer met de geroosterde hazelnoten;
- Als je het als salade wil eten, maak dan een vinaigrette van 3 el olijfolie, 1 tl mosterd, 2 el witte wijnazijn en 1 el honing. Meng het goed door elkaar en breng de vinaigrette op smaak met zout en peper;
- Voeg het toe aan de salade naar smaak.
Eet smakelijk!
Eet jij vaak pitabroodjes?