Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Liefde Madeleines voor jou & je lief!

  • 10 februari 2022
  • Marleen
Liefde
Total
0
Shares
0
0
0

Recept Madeleines met chocolade en pistachenoten

Binnenkort is het weer Valentijnsdag of de dag van de liefde. Dus Heleen ging weer op zoek naar een lekker receptje om te maken. Om jou even de tijd te geven om het ook daadwerkelijk te kunnen voorbereiden, plaats ik dit recept eerder dan op zondag. Want maandag is het namelijk al Valentijnsdag! Maar als extra bonus voor de late beslisser, komt er zondag nog een tweede Valentijnsrecept online! 

Dit recept voor de liefde is Madeleines met Ruby chocolade vond Heleen op Betty’s kitchen. Madeleines zien er dikwijls heel luxe uit maar zijn niet zo ingewikkeld om te maken. Het enige wat je wel nodig hebt, is een speciale bakvorm. Door gebruik te maken van ruby chocolade en gevriesdroogde frambozen, is het een lekker cakeje voor Valentijnsdag. Het beslag moet wel 2 uur in de koelkast koelen voor je de cakejes kunt bakken, dus neem je tijd ervoor.

Bereidingstijd: ongeveer 2,5 uur (waarvan 2 uur in de koelkast) 

Wat heb je nodig voor 12 liefde cakejes:

  • 60 g roomboter;
  • 1 groot ei;
  • 75 g fijne kristalsuiker;
  • ½ tl vanille extract;
  • 30 g pistachenoten;
  • 30 g fijngehakte gevriesdroogde frambozen;
  • 70 g bloem;
  • 1 tl bakpoeder;
  • zout;
  • 50 g ruby chocolade.

En zo maak je het:

  1. Smelt allereerst de roomboter in een pannetje op middelhoog vuur. Blijf net zo lang verwarmen totdat de boter lichtbruin begint te kleuren en een nootachtige geur afgeeft. Dit is een ‘beurre noisette’ en geeft net een extra smaak aan je madeleines;
  2. Haal het dan van het vuur en laat volledig afkoelen;
  3. Klop het ei met de suiker en vanille extract met een mixer in 5 minuten luchtig en totdat het volume ongeveer is verdubbeld;
  4. Neem vervolgens 20 g van de pistachenoten en maal deze fijn, samen met 10 g van de gevriesdroogde frambozen;
  5. Meng het noten/fruit mengsel door de bloem, samen met het bakpoeder en een snufje zout;
  6. Schep het bloemmengsel en de beurre noisette in gedeeltes door het luchtige ei-mengsel;
  7. Dek de kom af en zet het beslag voor 2 uur in de koelkast;
  8. Verwarm dan de oven voor op 200 °C;
  9. Vet je madeleine bakvorm in met wat boter en bestuif deze met bloem. Zo komen je cakejes straks makkelijker uit de vorm;
  10. Verdeel het beslag over de vorm, zodat de vormpjes allemaal voor ongeveer 2/3 gevuld zijn;
  11. Bak de madeleines in het midden van de oven gedurende 8-10 minuten;
  12. Laat ze vervolgens een minuutje in de vorm afkoelen voordat je de madeleines uit de vorm haalt om ze op een rooster verder af te laten koelen;
  13. Smelt de ruby chocolade au bain-marie;
  14. Hak ondertussen de resterende pistachenoten en frambozen fijn;
  15. Doop de madeleines voor de helft in de chocolade en bestrooi ze met de pistache en frambozen;
  16. Laat tenslotte de chocolade goed opdrogen.

Ga jij iets speciaals maken of doen op Valentijnsdag?

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • 14 februari
  • cakejes
  • chocolade
  • liefde
  • liefdes cakejes
  • love
  • Madeleines
  • pistachenoten
  • Ruby chocolade
  • Valentijnsdag
Previous Article
chowder
  • Soep

Romige maischowder met garnalen

  • 6 februari 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Love
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Zwijmelen met deze Indiase love cake!

  • 13 februari 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
appeltaartjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Mini appeltaartjes met Napoleon

  • 9 oktober 2022
  • Marleen
citroen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen
aardbei
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zoete koek met aardbei!

  • 15 mei 2022
  • Marleen
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
2 comments
  1. Betina schreef:
    11 februari 2022 om 15:31

    Lieve dames,

    ontzettend leuk om het recept hier terug te zien. Bedankt voor het delen !

    Beantwoorden
    1. Marleen schreef:
      11 februari 2022 om 15:35

      Graag gedaan! Super leuk recept!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.