Recept Indiase love cake
Op de site van Stefanie van Little Spoon vond Heleen het recept van deze love cake. Het recept komt uit het kookboek Made in India van Meera Soda.
Deze love cake klinkt natuurlijk ideaal voor Valentijnsdag maar je kunt dit natuurlijk ook gewoon zomaar maken voor je geliefde. De cake is zoet, zit vol heerlijke specerijen en is daardoor aromatisch. Als je geen rozenwater hebt, kun je dit ook weglaten. Ook dan smaakt de cake heerlijk. Met een topping van frisse yoghurt en granaatappelpitjes is dit een mooi plaatje.
Bereidingstijd: ongeveer 75 minuten
Wat heb je nodig:
- 125 g roomboter op kamertemperatuur;
- 325 g kristalsuiker;
- 6 eieren;
- 200 g bloem;
- 100 g amandelmeel;
- 5 el honing;
- 2 tl kaneel;
- 1 tl nootmuskaatpoeder;
- een tl kardemompoeder*;
- 1 tl vanille extract;
- 2 el rozenwater (optioneel);
- Rasp van 1 citroen en 1 sinaasappel;
- 250 g Griekse yoghurt;
- 3 el poedersuiker;
- ½ tl kardemompoeder;
- Granaatappelpitjes.
*Je kunt ook kardemompeulen gebruiken en de zaadjes hiervan zelf fijnmalen in een vijzel. Gebruik dan 12 peulen voor de cake en 6 peulen voor de topping.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 150 °C;
- Klop de boter en suiker in een kom met een mixer tot het luchtig is;
- Klop in een andere kom de eieren los en meng ze rustig door het boter-suikermengsel;
- Voeg dan de bloem, amandelmeel, honing, kaneel, nootmuskaat, kardemom, vanille, rozenwater, citroen- en sinaasappelrasp toe en mix het goed door elkaar tot een homogeen mengsel;
- Schep het beslag in een ingevette rechthoekige bakvorm van 20×30 cm en bak de cake in de oven gedurende 45 minuten tot de bovenkant goudbruin is;
- Laat vervolgens de cake afkoelen voor je deze uit de vorm haalt;
- Meng de yoghurt met de overige kardemompoeder en poedersuiker. Zet deze weg tot je de cake gaat serveren;
- Snijd tenslotte de cake in stukken en serveer met een klodder yoghurt en maak af met de granaatappelpitjes.
Eet smakelijk en celebrate love!
*Dit artikel bevat een affiliate link*