Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Lekker light eten met zalm & wasabi

  • 2 juni 2019
  • Marleen
light zalm omelet wasabi
Total
0
Shares
0
0
0

Recept met zalm en wasabi

De zon schijnt vandaag en hoe! Met warm weer heb ik zelf eigenlijk nooit zo’n honger en vind ik het altijd fijn om meer light te eten. Dus voor vandaag een receptje met zalm voor jou!

Naast dat het gerecht er ook nog eens mooi uitziet, is het volgens Heleen niet moeilijk om te maken. Het is dan ook ideaal voor een bijzonder diner. Omdat Heleen geen radijsjes in huis had, heeft ze ervoor gekozen om cherrytomaatjes te gebruiken als rood accent op het bord. Natuurlijk mag de wasabimayonaise niet ontbreken want wasabi & zalm is een uitstekende combinatie.

Voor 2 personen (als voorgerecht) heb je nodig:

  • 1 ei;
  • 50g gerookte zalm;
  • cherry tomaatjes;
  • pakje melba toast;
  • komkommer;
  • sushi gember;
  • 2 zalmfilets;
  • 3 el olijfolie;
  • 3 el sojasaus;
  • 1 tl honing;
  • 3 el mayonaise;
  • 1 tl wasabipasta;
  • sesamzaad;
  • zout;
  • peper.

En zo maak je het:

  1. Begin met het maken van de omelet. Kluts het ei hiervoor in een kommetje, meng met zout & peper en met eventueel groene kruiden (wat je zelf lekker vindt bij zalm) en bak vervolgens de omelet. Wanneer de omelet gaar is, leg je deze apart op een bord om wat af te laten koelen. Wanneer deze is afgekoeld, rol je de omelet, samen met de gerookte zalm, op. Snijd dan de omelet in rolletjes.
  2. Maak vervolgens de marinade voor de zalm: meng in een kom de olijfolie met de sojasaus en honing. Voeg eventueel nog wat knoflookpoeder toe als je dit lekker vindt. Snijd dan de zalmfilets in blokjes en leg deze in een schaal. Giet dan de marinade eroverheen en laat de zalm minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
  3. Meng voor de wasabimayonaise de wasabi door de mayonaise, voeg eventueel, naar eigen smaak, wat meer wasabi toe voor meer pit.
  4. Verkruimel dan de melbatoastjes tot het bijna poeder is geworden, dit wordt namelijk gebruikt om het bord op te maken.
  5. Maak vervolgens lange linten van de komkommer en rol ze op. Doe wat sushigember in het midden van de komkommerrolletjes.
  6. Voor het opmaken van het bord, begin je met een basis van de verkruimelde toastjes, rangschik je vervolgens de komkommerrolletjes, cherrytomaatjes & omeletrolletjes zodat het er mooi uitziet.
  7. Op het laatste moment bak je dan de gemarineerde zalmblokjes in de pan en bestrooi je ze met sesamzaad. Leg de warme zalm op het bord erbij en garneer het bord met wat druppels wasabimayonaise en klaar ben je!

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • koken
  • light
  • omelet
  • recept
  • voorgerecht
  • wasabi
  • wasabimayonaise
  • zalm
Previous Article
tip uitje koepel kathedraal vaderdag
  • Vakantie & Tripjes

De tip voor een super leuk uitje met Vaderdag!

  • 29 mei 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
recept biefstuk aziatisch
  • Hoofdgerechten

Biefstuk op de Aziatische & Italiaanse stijl

  • 9 juni 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen
portobello
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gevulde portobello uit de oven

  • 9 januari 2022
  • Marleen
cappuccino
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Een cappuccino van knolselderij

  • 2 januari 2022
  • Marleen
tarte tatin van spruitjes
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Feestelijke tarte tatin van spruitjes

  • 19 december 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.