Recept risotto met bloedsinaasappel en venkel
Door de combinatie met venkel en bloedsinaasappel is deze risotto een heerlijk lente recept. Deze risotto kun je serveren bij een luxe diner of gewoon lekker doordeweeks voor jezelf als comfortfood. Het recept vond Heleen op Simpele recepten, deze site bevat zoals de naam ook zegt simpele, maar heerlijke recepten.
Bloedsinaasappels zijn helaas maar van december tot maart verkrijgbaar, deze vrucht is heerlijk! Ze zijn iets frisser van smaak dan de gewone sinaasappel en kunnen een vleugje bitter zijn. Het is dan ook een kruising tussen een grapefruit en mandarijn. Dus mocht je deze risotto willen maken, maar geen bloedsinaasappels kunnen vinden, een grapefruit en mandarijn kun je hier dan ook voor gebruiken.
Ideaal om de venkel zo dun mogelijk te snijden is deze mandoline. Hiermee kun je makkelijk je groente in verschillende diktes snijden.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 2 sjalotjes;
- 200 g risottorijst;
- Scheutje olijfolie;
- 2 venkelknollen;
- 2 tl gemalen venkelzaad;
- 4 bloedsinaasappels;
- 900 ml groentebouillon;
- 80-100 g Parmezaanse kaas;
- Peper en zout.
En zo maak je het:
- Pel en snipper de sjalotjes en fruit deze zachtjes in een scheutje olijfolie in een grote pan;
- Snijd de venkel in dunne ringen, bewaar enkele voor de garnering en voeg deze toe aan de pan samen met het venkelzaad;
- Voeg vervolgens de risottorijst toe en roer goed om totdat de rijstkorrels glazig zijn;
- Rasp de schil van 2 bloedsinaasappels en pers alle sinaasappels uit;
- Blus dan de pan met risottorijst met het sinaasappelsap en voeg ook de rasp toe;
- Zet de pan op middelhoog vuur en voeg dan beetje bij beetje de groentebouillon toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe als het vocht is opgenomen;
- Als al het vocht is opgenomen door de rijst, roer dan de Parmezaanse kaas erdoorheen en breng het geheel op smaak met versgemalen peper en wat zout;
- Verdeel de risotto over 4 diepe borden, en garneer met de achtergebleven venkel en eventueel met wat partjes bloedsinaasappel..
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*