Recept lente minestronesoep met vis
De lente kan er toch wel elk moment aankomen, vandaag alvast een lente receptje. Deze groene lente minestronesoep met vis uit de Allerhande is een goedgevulde soep en staat binnen een half uur op tafel. Het originele recept vraagt om prei en Hollandse garnalen, deze kunnen uiteraard vervangen of weggelaten worden. Mocht je nog andere groene groenten hebben liggen, kun je die ook toevoegen aan de soep.
Ben je op zoek naar meer lekkere gerechten voor de lente? Dit kookboek is een aanrader!
Pascale Naessens heeft al vele kookboeken geschreven, en haar recepten zijn makkelijk te maken en ook nog eens gezond.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 3 kippenbouillontabletten;
- 1 ½ l kraanwater;
- 1 lente ui;
- 400 g borlottibonen uit blik;
- 75 g riso pasta;
- 1 courgette;
- 200 g diepvries tuinbonen;
- 350 g groene asperges;
- 250 g kabeljauwhaasjes;
- Handvol verse peterselie;
- Handvol verse basilicum;
- 200 g garnalen;
- 50 g Pecorino Romano kaas;
- Versgemalen zwarte peper.
En zo maak je het:
- Laat de tuinbonen ontdooien;
- Doe ondertussen de bouillontabletten samen met het water in een grote soeppan en breng het aan de kook;
- Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel ze af met water;
- Voeg als het water kookt de bonen en de riso toe aan de bouillon;
- Dan snijd je de courgette in de lengte in vieren en snijd daarna in schuine plakjes;
- Snijd ook de lente-ui in ringen;
- Dop de tuinbonen;
- Haal het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken;
- Voeg de courgette, lente-ui, tuinbonen en asperges toe aan de soep;
- Snijd de kabeljauw in blokjes van 1 cm ongeveer, voeg deze ook toe aan de soep en laat het in zo’n 4 minuten garen;
- Voeg als laatste de garnalen toe aan de soep zodat ze ook goed doorwarmen;
- Snijd dan nog de peterselie en basilicum grof en meng deze als laatste door de minestronesoep;
- Verdeel de minestronesoep over 4 borden, schaaf wat van de kaas er over en maak af met wat versgemalen zwarte peper;
- Serveer direct, eventueel met wat vers brood.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*