Een mooi koksmes van Latalis
Heleen is een echte hobbykok en voor haar is het erg prettig om goede messen in de keuken te hebben. Latalis heeft een mooie selectie koksmessen, waaronder een koksmes met een lemmet van 20 cm. De Latalis Pro Chef Knife is een vlijmscherp met (kijk uit voor je vingers) en is gemaakt van hoogwaardig staal.
Review
Allereerst ligt het koksmes fijn in de hand en heeft een mooie balans, wat ervoor zorgt dat je perfect kunt snijden. Het is bijna een feestje in de keuken met dit mes, waarbij je ook zonder professionele snijtechnieken een geweldig resultaat krijgt.
Ze hebben ook een mooi Japans Santoku mes, waarbij de herkenbare inkepingen in het lemmet ervoor zorgen dat de producten niet aan het mes blijven plakken.
De messen worden geleverd in een prachtige geschenk-box, veilig beschermd en ingepakt.
Om het koksmes eens uit te proberen, heeft Heleen een gerecht gemaakt waarbij de groenten ragfijn gesneden zijn, geïnspireerd op een recept uit de Allerhande. Met de messen van Latalis gaat dat zonder problemen! Het mes snijdt heel snel dus zonder haperingen en je hoeft ook niet hard te drukken, ligt prettig in de hand en ziet er ook echt stylish uit. Snijden maar!
Recept Soba noodles met champignons, witlof en zalm
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 300 g soba noodles (of andere noodles);
- 1 teentje knoflook;
- 400 g kastanjechampignons;
- 2 takjes verse oregano;
- Een takje tijm;
- 4 stronken witlof;
- 100 g crème fraîche;
- 300 g zalmfilet;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Snijd allereerst de kastanjechampignons in dunne plakjes en snijd de knoflook fijn;
- Verhit wat olie in een pan en bak de champignons samen met de knoflook en de helft van de oregano gedurende ongeveer 4 minuten;
- Zet vervolgens een pan water op voor de noodles en kook ze volgens de verpakking;
- Snijd ondertussen de witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in ragfijne reepjes;
- Voeg de witlof toe aan de champignons in de pan en bak het geheel nog zo’n 2 minuten;
- Snijd dan de zalmfilet in dunne plakjes en laat ze garen in het groentenmengsel;
- Roer de crème fraîche erdoorheen en breng het op smaak met zout en peper;
- Verdeel tenslotte de noodles over 4 borden en schep het groenten-mengsel met zalm er over. Bestrooi met de rest van de oregano en tijm.
Eet smakelijk!
*Dit artikel is mede tot stand gekomen middels een samenwerking*
