Recept appel-toffee koekjes
Koekjes bakken is een van de dingen die Heleen leuk vindt om te doen. En het is ook nog eens heel gezellig om dit samen met je kinderen te doen. Je kunt de standaard koekjes maken of juist hele speciale, de variatie is namelijk eindeloos.
Heleen heeft het onderstaande recept in een kookboekje gevonden. Dit boekje heet ‘Brownies, cookies & co’, en is van origine een Duits kookboekje. Dat is dan ook te merken aan de soort recepten die er in staan. Er wordt veel gebruik gemaakt van marsepein in dit kookboekje, maar Heleen heeft een recept uitgekozen met gedroogde appelstukjes en toffee.
Bereidingstijd ongeveer 30 minuten (plus nog ongeveer 10-15 minuten in de oven)
Dit heb je nodig voor 25 koekjes:
- 85g zachte toffee of fudge;
- 30g gedroogde appels;
- 225g bloem;
- 2 eidooiers;
- 50g fijne kristalsuiker;
- 175g zachte boter;
- 90g ruwe rietsuiker;
- 50g amandelmeel;
- Zout;
- 2 el melk.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 190°C;
- Hak vervolgens de toffees/fudge en de appels grof;
- Kneed de bloem, suiker, boter, amandelmeel, zout en eidooiers tot een mooi koekjesdeeg;
- Voeg dan de appel en toffee stukjes toe en kneed het door het deeg heen zodat het mooi verdeeld is;
- Neem stukjes van het deeg ter grootte van een walnoot en rol hier een balletje van;
- Druk het balletje vervolgens plat op een met bakpapier beklede bakplaat;
- Ga hiermee door totdat het deeg op is (of de bakplaat vol);
- Bestrijk de koekjes met de melk en bak ze 10-15 minuten in de oven goudbruin;
- Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster;
- En ga tenslotte heel erg genieten van je eigen gebakken koekjes.
Geniet ervan en laat je kids maar lekker smullen!