Recept knapperige rettichsalade
Heb je ooit van rettich gehoord? Zoniet, probeer dan eens deze salade als bijgerecht!
Uit het kookboek ‘Hollandse Kramen’ van Yolanda van der Jagt komt deze rettichsalade. Dit kookboek staat vol met recepten, gemaakt met producten die op de markt te vinden zijn. Daarnaast zijn de recepten verrassend en ook nog eens makkelijk om te maken. Ook heeft Yolanda menu’s samengesteld per seizoen en ook een feestmenu met allerlei recepten uit het kookboek, die daardoor ook heerlijk bij elkaar passen. Natuurlijk kun je ook altijd je eigen combinatie maken.
Rettich of rammenas is een wortel die familie is van radijs. Rettich is de witte wortel en is voornamelijk in de zomer en herfst verkrijgbaar, rammenas heeft een zwarte schil en kun je in de wintermaanden vinden. De smaak is fris en peperig net als radijs en de knapperige wortel is erg geschikt om in salades te verwerken.
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 rode ui;
- 1 el rode wijnazijn;
- 500 g rettich;
- 3 el honing;
- 3 el olijfolie extra vierge;
- 4 el pompoenpitten;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Pel en snipper allereerst de ui fijn en doe deze in een kom. Voeg dan de rode wijn azijn toe en meng het goed door elkaar. Laat dit 5 minuten staan;
- Schil intussen de rettich en snijd deze in blokjes van 1×1 cm. Schep de rettichblokjes door de gemarineerde ui;
- Voeg naar smaak peper en zout toe en roer de helft van de honing en de helft van de olie erdoor;
- Rooster vervolgens de pompoenpitten in een droge koekenpan en bestrooi ze met zout;
- Schep dan de salade in een grote serveerschaal. Strooi de pompoenpitten er overheen en druppel gelijkmatig de resterende honing en olie er overheen en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*