Recept kipspies met limoen en koriander
Een makkelijke en ook smakelijke kipspies is deze zeker wel. Kip met gember, mosterd en limoen is namelijk een heerlijke combinatie. En ook als het geen barbecue-weer is, kun je deze spiezen gewoon in de grill-pan bereiden. Door gebruik te maken van limoen krijgt het gerecht direct een frisse zomerse smaak.
In het recept in de Boodschappen staat dat de kip zo’n 5 minuten moet marineren. Liever laat je de kip langer marineren, om de smaken goed in te laten trekken, dus liever minimaal een half uur tot 2 uur.
Op zoek naar meer lekkere en vooral bijzondere barbecue-recepten? De kookboeken van Jord Althuizen staan boordevol heerlijke recepten.
En als je nu nog op zoek bent naar een barbecue, kun je hier de voor- en nadelen vinden van de verschillende soorten barbecues die er zijn. En welke barbecue je ook hebt, het belangrijkste is om er samen met vrienden en familie van te genieten!
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten (plus nog 30-120 minuten marineren)
Wat heb je nodig voor 6 personen:
- 600g kipfilets;
- 2 limoenen;
- 4 el olijfolie;
- 2 tl bruine basterdsuiker;
- 3 cm verse gember;
- 1 el grove mosterd;
- Handvol verse koriander;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Rasp allereerst de limoenschil en pers de vruchten uit;
- Hak of rasp de verse gember;
- Meng vervolgens de limoenrasp en –sap met de olijfolie, suiker, mosterd, koriander, gember, zout en peper tot een marinade;
- Snijd de kipfilets in blokjes en schep deze door de marinade;
- Laat dan de kip gedurende 30-120 minuten marineren;
- Rijg de kipfilets vervolgens aan (houten) spiesen en rooster ze op de barbecue (of in de grill-pan) in 10-15 minuten gaar;
- Serveer tenslotte de kipspiesen met nog wat verse koriander en een barbecuesaus.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*