Recept mosterdkip in tomatensaus
Een gezonde maaltijd met kip en groenten is dit gerecht uit de oven. Het vergt wat tijd aan voorbereiding, omdat je de kip moet marineren, en voor de rest doet de oven het meeste werk. Nu we (bijna) allemaal thuis werken, kan dit ook goed als doordeweekse maaltijd. Dan begin je gewoon al wat eerder met de voorbereidingen. Een lekker recept boordevol groenten en smakelijke drumsticks.
Bereidingstijd: ongeveer 75 minuten (plus nog minimaal 2 uur in de koelkast marineren)
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 2 el dijonmosterd;
- 1 el witte wijnazijn;
- 8 drumsticks;
- 3 el olijfolie;
- 2 uien;
- 10 stengels bleekselderij;
- 1 tl komijnzaad;
- 1 tl paprikapoeder;
- 400 g tomatenblokjes (in blik);
- Bladselderij;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Begin met het maken van de marinade voor de drumsticks. Meng hiervoor de mosterd met de azijn met wat zout en peper. Wrijf de drumsticks hiermee in en zet ze minstens 2 uur afgedekt in de koelkast om te marineren;
- Verwarm de oven voor op 180 °C;
- Verhit vervolgens de olie in een koekenpan en bak de drumsticks rondom goudbruin. Leg de drumsticks dan in een ovenschaal;
- Hak de uien grof en snijd de bleekselderij in stukken van ongeveer 5 cm. Doe dan de ui en bleekselderij in de pan waar je de drumsticks in hebt gebakken en bak ze zachtjes voor zo’n 4 minuten;
- Voeg dan het komijnzaad en paprikapoeder toe en bak het 1 minuut mee. Blus de groenten af met de tomatenblokjes en voeg nog 200 ml water toe en breng het geheel aan de kook;
- Breng de saus vervolgens op smaak met zout en peper;
- Giet de tomatensaus met groenten rondom de kip in de ovenschaal. Zet de ovenschaal ca. 45 minuten in de oven tot het vlees boterzacht is en van het bot valt;
- Strooi tenslotte de bladselderij, voor het serveren, over de kip. Lekker met gebakken aardappeltjes of puree.
Eet smakelijk!
Ken jij iemand die gek is op kip en ook op vijftig tinten grijs? Dan is deze parodie daarop met ‘Vijftig tinten kip’ echt super leuk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*