Recept kip met granaatappel
Een kip roosteren in de oven is heerlijk, zeker met deze granaatappelsiroop. Als je het niet ziet zitten om een hele kip te bereiden, kun je er ook voor kiezen om kipfilets te gebruiken. Een voordeel hiervan is dat het gerecht ook eerder klaar is, en kun je deze kip met granaatappel ook prima doordeweeks eten.
Het recept is afkomstig uit de Allerhande. Dit is een heerlijk hoofdgerecht, en smaakt lekker met rijst of (parel)couscous en serveer er gegrilde groenten zoals courgette of aubergine bij.
Granaatappel is supergezond! Naast dat het vol vitamine C en mineralen zit, is het goed voor je bloeddruk, hart en hersenen en zit het vol antioxidanten die ook goed voor je lichaam zijn.
Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 pak granaatappelsap;
- 4 kipfilets;
- 40 g boter;
- 1 tl kardemompoeder;
- ½ tl gemalen kaneel;
- 1 tl gemalen koriander;
- 100 g walnoten;
- 2 courgettes (of andere groenten naar keuze);
- 300 g parelcouscous;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Schenk het granaatappelsap in een steelpan en kook het in tot 1/3 van de hoeveelheid;
- Verwarm de oven voor op 180°C;
- Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bestrijk de kip met 1/3 van het ingekookte granaatappelsap;
- Verdeel de boter in kleine klontjes over de kipfilets en leg deze in een ovenschaal, bijvoorbeeld deze;
- Rooster de kipfilets in het midden van de oven in 30 minuten gaar;
- Bedruip halverwege de oventijd de kipfilets met het bakvet;
- Bereid dan de parelcouscous volgens de verpakking;
- Snijd de courgette in plakken;
- Verhit vervolgens een klein klontje boter in een koekenpan en bak hierin de kardemompoeder, kaneel en korianderpoeder gedurende 1 minuut;
- Voeg dan de walnoten toe en bak deze 2 minuten mee;
- Schenk dan de rest van de granaatappelsiroop in de pan en verwarm het zachtjes nog een paar minuten;
- Grill ondertussen de plakken courgette in een grillpan of koekenpan;
- Verdeel de parelcouscous over 4 borden, leg de kipfilets op de parelcouscous en verdeel ook de courgette over de borden;
- Schep wat van de walnoten en de saus over de kipfilets, garneer eventueel nog met wat granaatappelpitjes (vers of uit de vriezer) en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*