Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
568 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
kip caprese
Total
1
Shares
0
0
1

Recept kip caprese

Een makkelijke maaltijd met veel groenten is de kip caprese van Libelle Lekker. Doordat je de kipfilets in de oven bereid, heb je ondertussen genoeg plek op je fornuis om de groenten te bereiden en is alles in een half uur klaar. Je kunt in dit recept ook de kip vervangen voor zalm, dat is ook heel lekker! Er zijn natuurlijk nog veel meer makkelijke recepten om te maken met groenten in de hoofdrol! 

Wist je trouwens dat bospeen boordevol gezonde stoffen zit? Betacaroteen helpt tegen veroudering, en wordt tevens in je lichaam omgezet in vitamine A, wat dan weer goed is voor zowel je gezichtsvermogen als je weerstand. Ook bevat bospeen folaat, wat helpt om je energie op peil te houden en is goed voor je zenuwstelsel en je hersenen. Bospeen kan je ook lekker rauw eten. Dus als je nog wat bospeen overhoudt van dit recept, zijn ze ook rauw als tussendoortje helemaal goed.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 kleine kipfilets;
  • 125 g (buffel)mozzarella;
  • 2-3 tomaten;
  • 400 g bospeen;
  • 400 g groene asperges;
  • Italiaanse kruiden (salie, tijm, rozemarijn, oregano, basilicum), vers of gedroogd;
  • Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak;
  • Olijfolie;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200 °C;
  2. Snijd de kipfilets open, maar niet helemaal doormidden, zodat je deze kunt vullen met de tomaat, mozzarella en kruiden;
  3. Snijd vervolgens de mozzarella en tomaten in plakjes, en hak de kruiden grof;
  4. Kruid de kipfilets met zout en peper aan beide zijden;
  5. Beleg dan de kipfilets met de plakjes tomaat en mozzarella en strooi de kruiden er over en vouw de kipfilets dicht;
  6. Leg de kipfilets, in een met wat olijfolie ingevette ovenschaal, gedurende 20-25 minuten in het midden van de oven;
  7. Wanneer de kipfilets in de oven staan, kun je verder met het bereiden van de groenten;
  8. Snijd vervolgens het loof van de bospeen en schil de wortelen. Snijd de dikkere wortels doormidden of zelfs in vieren, dunnere wortels kun je gewoon heel laten;
  9. Verhit een beetje boter in een hapjespan en stoof de wortelen even aan. Voeg wat zout, peper en tijmblaadjes toe en voeg een flinke scheut water toe. Laat de wortelen met deksel op de pan op zacht vuur in 15-20 minuten garen tot ze beetgaar zijn;
  10. Snijd dan het houtachtige uiteinde van de groene asperges. Besprenkel ze met wat olijfolie en peper. Gril de asperges in 2-3 minuten per kant in een grillpan. Bestrooi ze na het grillen met wat Parmezaanse kaas;
  11. Serveer tenslotte de kip caprese met de gestoofde wortelen en groene asperges. Lekker met wat ciabattabrood of wat gebakken aardappeltjes. Rasp er eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas overheen.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • caprese
  • kaasgerecht
  • kip
  • kip caprese
  • kipgerecht
Previous Article
pappardelle
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Meringue
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
gehaktballetjes in rode wijn saus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in rode wijn saus

  • 10 september 2023
  • Marleen
biefstuk met koffierub
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met koffierub

  • 27 augustus 2023
  • Marleen
tomatengalette
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tomatengalette met noten-kruiden crumble

  • 30 juli 2023
  • Marleen
tagliatelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tagliatelle met sperziebonen & kabeljauw

  • 11 juni 2023
  • Marleen
gegrilde kipfilet
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gegrilde kipfilet met korianderquinoa

  • 23 april 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.6k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.