Recept kip caprese
Een makkelijke maaltijd met veel groenten is de kip caprese van Libelle Lekker. Doordat je de kipfilets in de oven bereid, heb je ondertussen genoeg plek op je fornuis om de groenten te bereiden en is alles in een half uur klaar. Je kunt in dit recept ook de kip vervangen voor zalm, dat is ook heel lekker! Er zijn natuurlijk nog veel meer makkelijke recepten om te maken met groenten in de hoofdrol!
Wist je trouwens dat bospeen boordevol gezonde stoffen zit? Betacaroteen helpt tegen veroudering, en wordt tevens in je lichaam omgezet in vitamine A, wat dan weer goed is voor zowel je gezichtsvermogen als je weerstand. Ook bevat bospeen folaat, wat helpt om je energie op peil te houden en is goed voor je zenuwstelsel en je hersenen. Bospeen kan je ook lekker rauw eten. Dus als je nog wat bospeen overhoudt van dit recept, zijn ze ook rauw als tussendoortje helemaal goed.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 4 kleine kipfilets;
- 125 g (buffel)mozzarella;
- 2-3 tomaten;
- 400 g bospeen;
- 400 g groene asperges;
- Italiaanse kruiden (salie, tijm, rozemarijn, oregano, basilicum), vers of gedroogd;
- Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak;
- Olijfolie;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 200 °C;
- Snijd de kipfilets open, maar niet helemaal doormidden, zodat je deze kunt vullen met de tomaat, mozzarella en kruiden;
- Snijd vervolgens de mozzarella en tomaten in plakjes, en hak de kruiden grof;
- Kruid de kipfilets met zout en peper aan beide zijden;
- Beleg dan de kipfilets met de plakjes tomaat en mozzarella en strooi de kruiden er over en vouw de kipfilets dicht;
- Leg de kipfilets, in een met wat olijfolie ingevette ovenschaal, gedurende 20-25 minuten in het midden van de oven;
- Wanneer de kipfilets in de oven staan, kun je verder met het bereiden van de groenten;
- Snijd vervolgens het loof van de bospeen en schil de wortelen. Snijd de dikkere wortels doormidden of zelfs in vieren, dunnere wortels kun je gewoon heel laten;
- Verhit een beetje boter in een hapjespan en stoof de wortelen even aan. Voeg wat zout, peper en tijmblaadjes toe en voeg een flinke scheut water toe. Laat de wortelen met deksel op de pan op zacht vuur in 15-20 minuten garen tot ze beetgaar zijn;
- Snijd dan het houtachtige uiteinde van de groene asperges. Besprenkel ze met wat olijfolie en peper. Gril de asperges in 2-3 minuten per kant in een grillpan. Bestrooi ze na het grillen met wat Parmezaanse kaas;
- Serveer tenslotte de kip caprese met de gestoofde wortelen en groene asperges. Lekker met wat ciabattabrood of wat gebakken aardappeltjes. Rasp er eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas overheen.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
