Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Bottle & Bites
  • Voor- en Bijgerechten

Ketchup a la wortel it is!

  • 23 mei 2021
  • Marleen
wortel ketchup
Total
1
Shares
0
0
1

Recept ketchup van wortel

Heleen heeft al eerder eens zelf ketchup gemaakt maar nog niet eerder een variant die gemaakt is op basis van wortel. Wortels zijn van zichzelf al wat zoet van smaak, waardoor je vanzelf al een zoetige ketchup krijgt zonder suiker toe te voegen. Ook deze ketchup is een prima saus om zelf te maken. Als je het in een steriele pot bewaart in de koelkast, heb je een fijne smaakmaker voor het grijpen. 

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Wat heb je nodig:

  • 500 g wortels;
  • 1 ui;
  • 1 teentje knoflook;
  • 1 appel;
  • 3 el olijfolie;
  • 250 g gezeefde tomatenpuree;
  • 100 ml appelazijn;
  • 250 ml water;
  • snufje cayennepeper;
  • 2 tl paprikapoeder;
  • 2 tl gemberpoeder;
  • 2 tl korianderpoeder;
  • 1 tl nootmuskaat;
  • 1 tl zeezout.

En zo maak je het:

  1. Was allereerst de wortels, snijd ze in plakjes en kook ze in zo’n 8 minuten gaar in een pan met water;
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn;
  3. Doe de olie in een pan en laat de ui en knoflook in 4 minuten zachtjes garen zonder bruin te worden;
  4. Giet vervolgens de wortels af en laat ze uitlekken;
  5. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes;
  6. Voeg dan de wortels, de appelblokjes met de tomatenpuree toe aan de pan met ui en knoflook;
  7. Roer het goed door en bak het geheel zo’n 2-3  minuten even aan;
  8. Voeg de appelazijn en het water toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus;
  9. Als je een fijne saus wil hebben, wrijf de saus dan door een zeef. Dit hoeft natuurlijk niet, een beetje grovere ketchup is ook lekker!;
  10. Voeg vervolgens de paprikapoeder, cayennepeper, gemberpoeder, korianderpoeder, nootmuskaat en zeezout toe en roer het goed door elkaar;
  11. Schep de ketchup over in steriele potten, sluit goed af, en laat het geheel afkoelen. Bewaar in de koelkast;
  12. Als de ketchup nog warm is, is deze nog redelijk vloeibaar, maar tijdens het afkoelen wordt deze vanzelf wat dikker.

Er is zelfs een ketchup kookboek te koop!

Fijne dag!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bijgerecht
  • ketchup
  • recept saus
  • saus
  • sausjes
  • wortel
  • wortelketchup
  • zelf ketchup maken
Previous Article
hotdog
  • Hoofdgerechten
  • Ontbijt & Lunch

Go American with hotdogs!

  • 16 mei 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
vaccinatie
  • Lifestyle
  • Mind & Body

Als het tijd is voor je Corona vaccinatie!

  • 26 mei 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
aspergemousse
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Aspergemousse in een glaasje

  • 2 april 2023
  • Marleen
gegrilde bloemkool
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gegrilde bloemkool met tahin & citroen

  • 26 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
sorbetijs
LEES VERDER
  • Bottle & Bites

Super easy selfmade sorbetijs!

  • 17 juli 2022
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.