Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Ontbijt & Lunch
  • Taartjes & Koekjes

Cherrytime; Kersenbroodjes

  • 7 mei 2023
  • Marleen
kersenbroodjes
Total
1
Shares
0
0
1

Recept kersenbroodjes

Naar aanleiding van het recept in de ‘Boodschappen’ voor cranberrybroodjes met rozemarijn besloot Heleen een variant te maken met kersen oftewel kersenbroodjes.

Wist je dat kersen en rozemarijn samen ook heerlijk smaken? Door gebruik te maken van kersen wordt het een iets zoeter broodje, daardoor is het glazuurlaagje niet perse nodig en heeft Heleen het weggelaten. Mocht je wel een echte zoetekauw zijn, gebruik dan wel het glazuur. Je kunt de broodjes ook afzonderlijk in een muffinvorm bakken.

Deze broodjes smaken heerlijk bij het ontbijt, brunch of lunch, maar kunnen ook goed bij bijvoorbeeld een high tea geserveerd worden. Bak de broodjes in deze mooie kersenrode vorm, daar kun je ze gelijk ook in serveren. 

Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten

Voor ongeveer 10 broodjes heb je nodig:

  • 1 zakje gedroogde gist;
  • 125 ml melk;
  • 40 g boter;
  • 30 g suiker;
  • 2 eieren;
  • 325 g bloem;
  • 450 g kersen (uit de diepvries);
  • 2 eetlepels honing;
  • 0.5 eetlepel gehakte rozemarijnblaadjes;
  • Evt. 150 g poedersuiker.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de melk tot lauwwarm in een pannetje, roer de gist erdoorheen en laat het even staan tot het mengsel gaat bubbelen;
  2. Smelt de boter en mix dit samen met de suiker, vanillesuiker en 1 ei romig;
  3. Mix vervolgens de gistoplossing erdoor;
  4. Voeg de bloem toe en kneed met de hand tot een soepel deeg;
  5. Bestuif dan een kom met bloem en leg de deegbal erin. Zet afgedekt met een (licht vochtige) theedoek ongeveer 45 minuten op een warme plaats en laat het rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is;
  6. Bereid intussen de compote. Kook de kersen met de honing en rozemarijn en een klein scheutje water ongeveer 10 minuten op een lage stand. Je kunt eventueel met een staafmixer de kersencompote fijner maken. Laat afkoelen;
  7. Bestuif vervolgens het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot 20×30 cm;
  8. Bestrijk het deeg met de afgekoelde kersencompote. Zorg er wel voor dat je aan de randen van het deeg ongeveer 2 cm overhoudt waar geen compote zit. Zo kun je het deeg aan elkaar vastzetten na het oprollen. Rol het deeg vanaf de lange kant op en druk de naden tegen elkaar;
  9. Snijd dan de rol in stukken van 4-5 cm;
  10. Zet één rolletje met de snijkant naar boven in het midden van de ingevette vorm en zet de andere rolletjes met 2 cm afstand van elkaar eromheen. Laat afgedekt met een vochtige doek nog 20 minuten rijzen;
  11. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C;
  12. Klop het overige ei los en bestrijk de broodjes ermee;
  13. Bak de broodjes in het midden van de oven in 18-20 minuten goudbruin;
  14. Laat iets afkoelen;
  15. Meng eventueel de poedersuiker met 3 eetlepels water en besprenkel tenslotte de broodjes met glazuur.

Lekker smullen met deze kersenbroodjes!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • broodjes met kersen
  • cherries
  • feestdagen
  • high tea
  • kersenbroodjes
  • lunchen
  • zoete broodjes
Previous Article
tuintips
  • Interieur
  • Lifestyle

De leukste tuintips voor dit voorjaar!

  • 5 mei 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
fetaroom
  • Borrelhapjes

Fetaroom met gepofte bietjes

  • 14 mei 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
wortelblondies
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Wortelblondies

  • 9 april 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
mueslirepen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zelfgemaakte mueslirepen

  • 5 maart 2023
  • Marleen
vegan frambozentaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan frambozentaart voor Valentijn

  • 12 februari 2023
  • Marleen
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.