Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
785 Followers
229 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje

  • 8 september 2019
  • Marleen
gehaktballetjes
Total
0
Shares
0
0
0

Recept Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje

Heleen heeft Italiaanse gehaktballetjes met verse kruiden gemaakt als borrelhapje. Nu zijn er tig verschillende recepten voor gehaktballetjes en Heleen werd deze keer geïnspireerd door het recept van Maud van Mama’s Tuintje die haar recept weer heeft ‘afgekeken’ van  Jamie Oliver’s meatball spaghetti.

Oorspronkelijk horen de gehaktballetjes dus in een tomatensaus voor bij de spaghetti maar ook als borrelhapje zonder de pasta of de saus zijn ze erg lekker!

Wat heb je hiervoor nodig:

  • 1kg rundergehakt;
  • 1 ei;
  • 2 verkruimelde (volkoren) beschuiten;
  • 1 el dijon mosterd;
  • 3 el verse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano);
  • 3 el olijfolie;
  • peper en zout.

En zo maak je het:

  1. Hak eerst de kruiden fijn en doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een grote mengkom. Kneed vervolgens alles goed door elkaar zodat het een egaal mengsel wordt. Verwarm dan de oven voor op 200 graden.
  2. Maak nu balletjes van het gehakt, zo groot als je ze zelf wil hebben. Heleen heeft ze niet te groot gemaakt, gezien het een borrelhapje is. Als je handen nat zijn, gaat het rollen van de balletjes het makkelijkst.
  3. Laat dan de balletjes even zo’n 10 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin.
  5. Als je koekenpan ovenbestendig is, kan je de balletjes met pan en al in de oven zetten. Als dat niet het geval is, doe je de balletjes in een ovenschaal en laat je de balletjes verder bakken in de oven voor ongeveer 15 minuten. De duur van bakken, is dan wel afhankelijk van het formaat van de gehaktballetjes, check dus altijd even of ze goed gaar zijn.
  6. De balletjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

Wil je graag meer verschillende borrelhapjes maken en je bent op zoek naar inspiratie? Dan is ‘Het borrelhapjes bakboek’ van ‘Laura Kieft’ zeker een aanrader!

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link* 

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 42 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • borrelhapje
  • Chicamoms
  • feesthapje
  • gehaktballetjes
  • Italiaans
  • jamie oliver
  • koken
  • mama's tuintje
  • recept
Previous Article
little gem salade
  • Salades

Een frisse gegrilde little gem salade

  • 1 september 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
risotto
  • Hoofdgerechten

Risotto van pompoen

  • 15 september 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
sushi
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Een veelzijdig & feestelijk hapje!

  • 24 december 2020
  • Marleen
broodjes
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Broodjes met rucola & gedroogde tomaten

  • 8 november 2020
  • Marleen
kaaschips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Lekker kraken met deze kaaschips!

  • 5 juli 2020
  • Marleen
Bitterballen-Bitterballenboek-bitterballenkoningin
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Bitterballen; de allerlekkerste maak je zelf!

  • 19 april 2020
  • Marleen
borrelbrood-brood bakken
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Zelf brood bakken; Italiaans borrelbrood

  • 16 februari 2020
  • Marleen
borrelhapjes-borrelhapje-soesjes-hartig-kaas
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Soesjes van kaas als borrelhapje!

  • 10 januari 2020
  • Marleen
Bruschetta balsamico tomaatjes
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Bruschetta met balsamico tomaatjes

  • 28 december 2019
  • Marleen
carpacciorolletjes
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Carpaccio rolletjes

  • 30 juni 2019
  • Marleen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 16 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 256 weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 187 weergaven
  • Gnocchi van rode biet 173 weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 147 weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 140 weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Dit is @ilsevanelleswijk & zij heeft een toffe gastblog geschreven voor Chicamoms. Met hele goede tips hoe jij als blogger kan groeien met Pinterest. Link in bio 💜
Deze quote vind ik echt te leuk, en jij? 😃
Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? Dat is de vraag die ik mezelf stel in mijn laatste blog. Zie link in bio. Heb namelijk een bijzondere week achter de rug. Helaas heb ik nog wat fysiek gedoe maar daar later meer over 💟
To all you ladies out there😀! Because you are a strong woman, Never let anyone put you down, Believe in yourself & Follow your dreams.
Voor jou wens ik een gezond, gelukkig & liefdevol 2021. 🥂🍀
Vandaag is het feest! We sluiten namelijk een heel vervelend jaar af! Omdat we voorlopig nog thuis mogen koken, wil ik voor jou, als thuiskok of culinair lover zijnde, een leuke winactie organiseren. 💜
Chicamoms
© Chicamoms 2020 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkPrivacyverklaring