Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje

  • 8 september 2019
  • Marleen
gehaktballetjes
Total
0
Shares
0
0
0

Recept Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje

Heleen heeft Italiaanse gehaktballetjes met verse kruiden gemaakt als borrelhapje. Nu zijn er tig verschillende recepten voor gehaktballetjes en Heleen werd deze keer geïnspireerd door het recept van Maud van Mama’s Tuintje die haar recept weer heeft ‘afgekeken’ van  Jamie Oliver’s meatball spaghetti.

Oorspronkelijk horen de gehaktballetjes dus in een tomatensaus voor bij de spaghetti maar ook als borrelhapje zonder de pasta of de saus zijn ze erg lekker!

Wat heb je hiervoor nodig:

  • 1kg rundergehakt;
  • 1 ei;
  • 2 verkruimelde (volkoren) beschuiten;
  • 1 el dijon mosterd;
  • 3 el verse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano);
  • 3 el olijfolie;
  • peper en zout.

En zo maak je het:

  1. Hak eerst de kruiden fijn en doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een grote mengkom. Kneed vervolgens alles goed door elkaar zodat het een egaal mengsel wordt. Verwarm dan de oven voor op 200 graden.
  2. Maak nu balletjes van het gehakt, zo groot als je ze zelf wil hebben. Heleen heeft ze niet te groot gemaakt, gezien het een borrelhapje is. Als je handen nat zijn, gaat het rollen van de balletjes het makkelijkst.
  3. Laat dan de balletjes even zo’n 10 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin.
  5. Als je koekenpan ovenbestendig is, kan je de balletjes met pan en al in de oven zetten. Als dat niet het geval is, doe je de balletjes in een ovenschaal en laat je de balletjes verder bakken in de oven voor ongeveer 15 minuten. De duur van bakken, is dan wel afhankelijk van het formaat van de gehaktballetjes, check dus altijd even of ze goed gaar zijn.
  6. De balletjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

Wil je graag meer verschillende borrelhapjes maken en je bent op zoek naar inspiratie? Dan is ‘Het borrelhapjes bakboek’ van ‘Laura Kieft’ zeker een aanrader!

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link* 

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • borrelhapje
  • Chicamoms
  • feesthapje
  • gehaktballetjes
  • Italiaans
  • jamie oliver
  • koken
  • mama's tuintje
  • recept
Previous Article
little gem salade
  • Salades

Een frisse gegrilde little gem salade

  • 1 september 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
risotto
  • Hoofdgerechten

Risotto van pompoen

  • 15 september 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
crostini
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
tortillachips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen
scones
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Scones van zoete aardappel

  • 21 november 2021
  • Marleen
Halloween-avond
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen

Ben jij stil als het de avond is van Halloween?

  • 30 oktober 2021
  • Marleen
dumplings
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Vakantietijd met deze Oekraïense dumplings

  • 25 juli 2021
  • Marleen
airfryer
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Een snel hapje met de Airfryer; omdat het kan!

  • 25 april 2021
  • Marleen
stengels
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Lekker borrelen met deze zoute stengels

  • 7 maart 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.