Recept wortelhummus met salsa verde & flatbread
Zelfgemaakte flatbread is lekker om bij hummus te eten. Het is heel eenvoudig om te maken, Heleen heeft hier het recept van ‘Mounir Toub’ van 24Kitchen gevolgd. Ook de hummus uit dit recept is heerlijk, maar voor de variatie heeft Heleen het recept van ‘Miljuschka’ gemaakt voor de wortelhummus met salsa verde. Als je liever een hummus zonder knoflook eet, kun je het in dit gerecht ook prima weglaten. De smaak ervan is nog steeds heerlijk!
Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
Wat heb je nodig voor een portie voor 4 personen:
Voor de wortelhummus:
- 1 kg bospeen;
- 2 teentjes knoflook;
- 4 el olijfolie;
- 1 tl komijnzaad;
- 400 g kikkererwten;
- 2 el tahin;
- Sap van 1 citroen;
- Peper en zout.
En voor de salsa verde:
- 1 teen knoflook;
- 40 g wortelloof;
- 15 g koriander;
- 2 takjes munt;
- 1 el kappertjes;
- 2 el rode wijnazijn;
- 100 ml olijfolie;
- Peper en zout.
Voor de flatbreads:
- 200 g volkoren meel;
- 150 g yoghurt;
- 1 tl bakpoeder;
- 4 g zout.
En zo maak je het:
- Maak als eerste de wortelhummus. Verwarm hiervoor de oven voor op 200 °C;
- Maak de bospenen schoon maar bewaar het loof voor de salsa verde;
- Laat de kikkererwten uitlekken;
- Snijd vervolgens de bospenen in de lengte in vieren en doe ze in een grote braadslede met de olie, knoflook en komijnzaad. Breng op smaak met zout en peper en rooster ze in 30-35 minuten in de oven tot ze mooi zacht zijn;
- Leg een kwart van de geroosterde bospenen apart. Hak de rest in grove stukken en voeg toe aan een keukenmachine. Pers de geroosterde knoflook uit boven de bospenen en voeg ook de olie uit de braadslede, kikkererwten, tahin en het citroensap toe;
- Maal dan de ingrediënten tot een romige hummus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortelhummus over een serveerbord;
- Vervolgens maak je de salsa verde;
- Pluk hiervoor de blaadjes van het overgebleven wortelloof en van de takjes munt;
- Pel dan de knoflook en doe deze samen met het wortelloof, koriander, muntblaadjes, kappertjes, rode wijnazijn en olijfolie in een keukenmachine en maal tot een salsa;
- Besprenkel de wortelhummus met de salsa verde;
- Garneer eventueel met de overgebleven geroosterde wortels.
Als laatste maak je de fleatbreads:
- Meng allereerst hiervoor in een grote kom het meel met de yoghurt, bakpoeder en zout en kneed het in ongeveer 5 minuten tot een elastisch deeg;
- Laat dan het deeg 15 minuten afgedekt rusten en verdeel het dan in 4 gelijkmatige porties;
- Rol het deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller en bak de broodjes 2 minuten per kant in een droge, hete koekenpan goudbruin en gaar!
Eet smakelijk!
*Dit bericht bevat een affiliate link*