Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
568 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
hummus
Total
1
Shares
0
0
1

Recept wortelhummus met salsa verde & flatbread

Zelfgemaakte flatbread is lekker om bij hummus te eten. Het is heel eenvoudig om te maken, Heleen heeft hier het recept van ‘Mounir Toub’ van 24Kitchen gevolgd. Ook de hummus uit dit recept is heerlijk, maar voor de variatie heeft Heleen het recept van ‘Miljuschka’ gemaakt voor de wortelhummus met salsa verde. Als je liever een hummus zonder knoflook eet, kun je het in dit gerecht ook prima weglaten. De smaak ervan is nog steeds heerlijk!

Bereidingstijd: ongeveer  40 minuten

Wat heb je nodig voor een portie voor 4 personen:

Voor de wortelhummus:

  • 1 kg bospeen;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 4 el olijfolie;
  • 1 tl komijnzaad;
  • 400 g kikkererwten;
  • 2 el tahin;
  • Sap van 1 citroen;
  • Peper en zout.

En voor de salsa verde:

  • 1 teen knoflook;
  • 40 g wortelloof;
  • 15 g koriander;
  • 2 takjes munt;
  • 1 el kappertjes;
  • 2 el rode wijnazijn;
  • 100 ml olijfolie;
  • Peper en zout.

Voor de flatbreads:

  • 200 g volkoren meel;
  • 150 g yoghurt;
  • 1 tl bakpoeder;
  • 4 g zout.

En zo maak je het:

  1. Maak als eerste de wortelhummus. Verwarm hiervoor de oven voor op 200 °C;
  2. Maak de bospenen schoon maar bewaar het loof voor de salsa verde;
  3. Laat de kikkererwten uitlekken;
  4. Snijd vervolgens de bospenen in de lengte in vieren en doe ze in een grote braadslede met de olie, knoflook en komijnzaad. Breng op smaak met zout en peper en rooster ze in 30-35 minuten in de oven tot ze mooi zacht zijn;
  5. Leg een kwart van de geroosterde bospenen apart. Hak de rest in grove stukken en voeg toe aan een keukenmachine. Pers de geroosterde knoflook uit boven de bospenen en voeg ook de olie uit de braadslede, kikkererwten, tahin en het citroensap toe;
  6. Maal dan de ingrediënten tot een romige hummus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortelhummus over een serveerbord;
  7. Vervolgens maak je de salsa verde;
  8. Pluk hiervoor de blaadjes van het overgebleven wortelloof en van de takjes munt;
  9. Pel dan de knoflook en doe deze samen met het wortelloof, koriander, muntblaadjes, kappertjes, rode wijnazijn en olijfolie in een keukenmachine en maal tot een salsa;
  10. Besprenkel de wortelhummus met de salsa verde;
  11. Garneer eventueel met de overgebleven geroosterde wortels.

Als laatste maak je de fleatbreads: 

  1. Meng allereerst hiervoor in een grote kom het meel met de yoghurt, bakpoeder en zout en kneed het in ongeveer 5 minuten tot een elastisch deeg;
  2. Laat dan het deeg 15 minuten afgedekt rusten en verdeel het dan in 4 gelijkmatige porties;
  3. Rol het deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller en bak de broodjes 2 minuten per kant in een droge, hete koekenpan goudbruin en gaar!

Eet smakelijk!

*Dit bericht bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bijgerecht
  • flatbread
  • hoofdgerecht
  • hummus
  • Miljuschka
  • Mounir Toub
  • salsa verde
  • wortelhummus
Previous Article
Finn
  • Kids

Finn vandaag 13 jaar!

  • 9 maart 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
hartige taart
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
gehaktballetjes in rode wijn saus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in rode wijn saus

  • 10 september 2023
  • Marleen
biefstuk met koffierub
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met koffierub

  • 27 augustus 2023
  • Marleen
tomatengalette
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tomatengalette met noten-kruiden crumble

  • 30 juli 2023
  • Marleen
tagliatelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tagliatelle met sperziebonen & kabeljauw

  • 11 juni 2023
  • Marleen
gegrilde kipfilet
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gegrilde kipfilet met korianderquinoa

  • 23 april 2023
  • Marleen
aspergemousse
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Aspergemousse in een glaasje

  • 2 april 2023
  • Marleen
gegrilde bloemkool
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gegrilde bloemkool met tahin & citroen

  • 26 maart 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.6k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.