Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten
  • Ontbijt & Lunch

Go American with hotdogs!

  • 16 mei 2021
  • Marleen
hotdog
Total
2
Shares
0
0
2

Recept zelfgemaakte hotdog broodjes

Op de site van Laura vond Heleen het recept voor hamburgerbroodjes. Als je die nou langwerpig maakt, heb je hotdog-broodjes! Deze broodjes zijn stevig, maar toch zacht en luchtig, precies wat een hotdog (of hamburger) nodig heeft. Zelf brood bakken vergt wat oefening, maar deze broodjes zijn easy om te maken, zodat ook de beginnende bakker hiermee lekker aan de slag kan gaan. Het is wel makkelijk om een staande mixer te hebben, maar een handmixer met deeghaken werkt ook prima. En met de hand kneden kan natuurlijk ook, maar dat vergt wel wat spierkracht ☺.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Wat heb je nodig voor 8 broodjes:

  • 500 g bloem;
  • 1 tl zout;
  • 1 el fijne kristalsuiker;
  • 1 zakje droge gist (7 g);
  • 1 el plantaardige olie;
  • 250 ml lauwwarme melk; 
  • 50 ml lauwwarm water;
  • 1 ei;
  • Evt sesamzaadjes of maanzaadjes als decoratie.

En zo maak je het:

  1. Zorg er allereerst voor dat de melk en het water lauwwarm is, ergens van kamertemperatuur tot handwarm is prima. Als het te heet is, zorgt dit ervoor dat de gist doodgaat en dan dus zijn werk niet meer kan doen;
  2. Meng dan alle ingrediënten, behalve het ei en de sesam-/maanzaadjes in een kom, en roer met een spatel het geheel door elkaar tot het plakkerig begint te worden. Wanneer je dit punt hebt bereikt, ga je verder met je mixer met deeghaken en mix het deeg op een lage stand in 5-10 minuten tot een soepel deeg. Er mogen geen resten meer aan de zijkant van je kom blijven plakken. Als het deeg te droog is, kun je nog wat water toevoegen, en als het te nat is nog wat bloem;
  3. Haal de deegbal uit de kom, vet de kom in met een drupje plantaardige olie en doe de deegbal weer terug in de kom. Dek het af met een schone doek, en laat het deeg op een warme plaats ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld;
  4. Sla vervolgens de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 gelijke stukken;
  5. Rol de deegstukken eerst tot balletjes, en rol deze daarna tussen je handen uit tot een rolletje. Leg de deegrolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de deegrolletjes zit. Laat de rolletjes onder een schone theedoek op een warme plaats nog zo’n 45 minuten rijzen tot ze verdubbeld zijn;
  6. Verwarm tegen het einde van de rijstijd de oven voor op 200 °C;
  7. Kluts dan het ei los met een eetlepel water, en bestrijk de bovenkant van de broodjes ermee. Bestrooi dan eventueel met het sesam- of maanzaad;
  8. Bak de broodjes in het midden van de oven in 18-20 minuten gaar en goudbruin;
  9. Laat ze tenslotte op een rooster afkoelen.

En bedenk in de tussentijd welke hotdog je graag uit zou willen proberen.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
2
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 2
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • broodrecept
  • hotdog
  • hotdogs
  • zelf hotdog broodjes maken
  • zelf hotdogs maken
Previous Article
Moederdag
  • Familie

Waarom het voor mij elke dag Moederdag is!

  • 9 mei 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
wortel ketchup
  • Bottle & Bites
  • Voor- en Bijgerechten

Ketchup a la wortel it is!

  • 23 mei 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
pompoenquiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
2 comments
  1. Pingback: Asperges in een hotdogbroodje met wortelketchup! - Lunchgerecht
  2. Pingback: Hamburger; burgertime met deze Thaise kipburger - Hoofdgerechten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.