Hotdog met asperges & wortelketchup
Op de site waar Heleen laatst het recept van de wortelketchup had gevonden, vond ze ook dit recept met asperges. Deze site is de plek voor tips en recepten over groenten en fruit van eigen bodem, opgericht door Royal ZON. Ook staat er informatie over de telers en hoe je bepaalde groenten het beste kunt bewaren en bereiden.
Deze keer een verassend lunch-gerecht met groenten in de hoofdrol! Voor deze hotdogs kun je natuurlijk ook broodjes kopen, maar je kunt ook de broodjes zelf maken, zoals Heleen onlangs deed.
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Wat heb je nodig als lunchgerecht voor 4 personen:
- 4 witte asperges (of 8 dunne asperges);
- 35g plantaardige margarine;
- 1 teen knoflook;
- 1 el citroensap;
- 1 takje tijm;
- 1 el olijfolie;
- 1 ui, in halve ringen;
- 4 hotdog broodjes;
- 20g slamelange;
- (wortel) ketchup naar smaak.
En zo maak je het:
- Schil allereerst de asperges en snijd ongeveer 2-3 cm van de onderkant af;
- Verhit de grillpan en leg ze in de pan wanneer deze heet is en zet het vuur vervolgens laag;
- Draai vervolgens de asperges na 3-5 minuten om, en herhaal dit tot ze aan alle kanten mooi bruin en beetgaar zijn;
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de uiringen in zo’n 5 minuten goudbruin en gaar;
- Smelt intussen in een klein pannetje de plantaardige margarine;
- Pers dan de knoflook erboven uit en bak 2 minuten zachtjes;
- Voeg het citroensap en de tijmblaadjes toe;
- Schenk vervolgens de boter over de asperges (ongeveer 1 tl per asperge) en bak ze nog 1-2 minuten;
- Snijd tenslotte de broodjes open, leg er wat gemengde sla in en verdeel de asperges erover. Serveer de hotdogs met wortelketchup en gebakken ui naar smaak.
Eet smakelijk! Asperges kook je trouwens het fijnst in een speciale pan. Heb jij er al 1?
*Dit artikel bevat een affiliate link*