Recept herfstig ontbijt met quinoa
In de herfst en winter is het lekker om de dag te starten met een warm ontbijt. Nu heeft Heleen in de ‘Boodschappen’ een herfstig ontbijt gevonden met quinoa. Dat is eens wat anders dan bijvoorbeeld havermout.
Dit recept is makkelijk klaar te maken, het duurt alleen wat langer om te koken dan havermout. Maar op een relaxte ochtend of als je geen haast hebt in de ochtend doordeweeks, is dit een heerlijk herfstig ontbijt om je dag mee te starten. Door gebruik te maken van kaneel en kardemom geeft het een heerlijke smaak, samen met de peer. Wist je dat kardemom, de koningin van de specerijen, uit dezelfde familie komt als gember?
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Voor 2 personen heb je nodig:
- 2 el amandelschaafsel;
- 100 g quinoa;
- 300 ml halfvolle melk (of een plantaardige variant);
- ½ tl kaneelpoeder;
- ½ tl kardemompoeder;
- 2 el honing;
- 1 grote peer.
En zo maak je het:
- Rooster allereerst het amandelschaafsel in een droge koekenpan en zet het apart tot gebruik;
- Spoel de quinoa af. Breng in een steelpan de quinoa met de melk aan de kook;
- Voeg dan de kaneel, kardemom en de helft van de honing toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat de bodem niet aanbrandt;
- Als je niet zo van hele zoete ontbijtjes houdt, kun je de rest van de honing achterwege laten. De peer zorgt namelijk ook nog voor wat extra zoete smaak. Anders kun je de rest van de honing door de pap roeren;
- Was vervolgens de peer en rasp deze grof (of snijd de peer in kleine stukjes);
- Verdeel de pap over 2 kommen, bijvoorbeeld deze en garneer met de peer en maak het af met de geroosterde amandelen.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*