Recept hartige cake
Een lekker hapje voor bij de borrel is deze hartige cake. Het recept vond Heleen op de site van een oud deelnemer van ‘Heel Holland Bakt’: Gwenn Danis. Op zijn site staan heel veel heerlijke recepten van Franse patisserie, en dus ook verschillende hartige baksels. Deze hartige cake is heerlijk bij de borrel, maar kun je ook prima meenemen naar een picknick bijvoorbeeld.
Als je liever een vegetarische variant hebt, laat dan de plakjes ham weg. Eigenlijk kun je met een hartige cake ook heel goed variëren; lente-ui, paprika en surimi is ook een heerlijke combinatie bijvoorbeeld.
Gwenn heeft ook een kookboek uitgebracht, voor heerlijke Franse recepten met een moderne twist.
Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten
Voor een cake van 25 cm heb je nodig:
- 225 g bloem;
- 1 el bakpoeder;
- 4 eieren;
- 100 ml olijfolie;
- 1 geroosterde paprika;
- 100 g olijven;
- 4 plakjes ham;
- 100 g geraspte kaas;
- Tijm en oregano naar smaak;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 180°C;
- Vet een cakeblik van 25 cm in met wat olijfolie en bekleed deze met bakpapier. Vet ook het bakpapier licht in met olijfolie;
- Snijd vervolgens de plakjes ham in stukjes, en snijd de paprika en olijven in grove stukken;
- Meng in een kom de bloem, bakpoeder, eieren en olie tot een glad beslag en voeg vervolgens het zout, peper, tijm en oregano toe naar smaak;
- Roer dan voorzichtig de gehakte paprika, olijven en ham toe, samen met de geraspte kaas. Zorg ervoor dat het goed door het beslag verdeeld is en schep het beslag in de cakevorm;
- Bak de cake in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Je kunt het testen door er een satéprikker in te steken, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar;
- Verwijder tenslotte de cake direct na het bakken uit het cakeblik en laat het volledig afkoelen op een rooster.
Geniet ervan!
*Dit artikel bevat een affiliate link*