Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
566 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Ontbijt & Lunch

Halloumi met aardbeiensalsa

  • 31 maart 2019
  • Marleen
halloumi aardbeiensalsa
Total
0
Shares
0
0
0

Recept Halloumi met aardbeiensalsa

Uit het kookboek Feel good food van Delicious komt dit lunch gerechtje. Dit gerechtje kan ook prima als voorgerecht gegeten worden. Heleen had hier een halve rode chilipeper voor gebruikt, omdat haar tafelgenoten niet zo van pittig eten houden maar achteraf gezien had een hele peper ook prima gesmaakt.

Benodigdheden (lunch 4 personen):

  • 2 el citroensap;
  • 2 tl agavesiroop of ahornsiroop;
  • 1 el balsamicoazijn;
  • 1 rode chilipeper: zaadjes verwijderd & fijngehakt;
  • 60 ml olijfolie + extra om te bakken;
  • 250 g aardbeien;
  • 2 el gehakte muntblaadjes + extra blaadjes voor garnering;
  • 500 g halloumi, in plakjes;
  • 25 g rucola.

Bereiding

  1. Snijd de aardbeien in stukjes en hak de muntblaadjes fijn. Klop voor de vinaigrette citroensap, agavesiroop, azijn, chilipeper en olie in een kom door elkaar. Breng dit vervolgens op smaak met peper en zout en roer de dressing door de aardbeien & de munt. Zet dit opzij zodat het kan marineren. Dit kun je al ruim van te voren klaarmaken, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  2. Verdeel de rucola alvast over de borden en zet de aardbeiensalsa klaar voor gebruik. Halloumi is namelijk het lekkerst als je het warm serveert. Verhit dan een extra eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de plakken halloumi in porties in 2 minuten aan elke kant goudbruin, voeg tussendoor zo nodig nog wat olie toe. Laat de plakken even op keukenpapier uitlekken en leg ze vervolgens op de rucola (de rucola heb je tussendoor al op de gelegd).
  3. Schep de aardbeiensalsa in het midden op de borden en garneer met extra muntblaadjes & serveer direct.

Heleen vond het erg lekker en ik heb er ook van mogen proeven. Is goed bevallen moet ik zeggen en zeker voor herhaling vatbaar.

Ga jij dit recept ook uit proberen? Alvast smakelijk eten toegewenst!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • aardbeiensalsa
  • eat
  • essen
  • gerecht
  • Halloumi
  • kochen
  • koken
  • recept
  • voorgerecht
Previous Article
tablethoezen shop
  • HebbeDingetjes

Tablethoezen, telefoons & andere gadgets; top of juist niet?

  • 28 maart 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Blisso review make up
  • Beauty

Make-up review: 5 items van Blisso

  • 3 april 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
broodbakmachine
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Zelf aan de slag met brood bakken

  • 24 april 2022
  • Marleen
broodje zalm
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Een broodje pittige vis!

  • 27 februari 2022
  • Marleen
roggebrood
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Een sandwich met een visje!

  • 5 september 2021
  • Marleen
pitabroodjes
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Een bijzonder pitabroodje als lunch!

  • 15 augustus 2021
  • Marleen
granola
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Lekker ontbijten met home made granola!

  • 6 juni 2021
  • Marleen
asperges
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Hotdog met asperges & wortelketchup!

  • 30 mei 2021
  • Marleen
hotdog
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Ontbijt & Lunch

Go American with hotdogs!

  • 16 mei 2021
  • Marleen
9 comments
  1. Mandy schreef:
    31 maart 2019 om 12:23

    De combinatie vondt ik een beetje mwa klinken, maar t ziet er heerlijk uit! Misschien ga ik het wel een keer proberen ja!

    Beantwoorden
  2. Felice Veenman schreef:
    31 maart 2019 om 13:04

    denk niet dat ik dit ga uitpoberen, ben Te dol op aardbeien, die gaan de bewerking niet halen…

    Beantwoorden
  3. Victor schreef:
    31 maart 2019 om 14:39

    Creatieve combinatie, weer eens wat anders.

    Beantwoorden
  4. Inge schreef:
    31 maart 2019 om 18:52

    Klinkt erg lekker! Ga het zeker onthouden

    Beantwoorden
  5. An schreef:
    1 april 2019 om 07:50

    Mmmm. Lekker fris. Echt zomers.

    Beantwoorden
  6. Skincarebynaomi schreef:
    1 april 2019 om 09:42

    Het klonk een beetje als een gekke combinatie, maar toen ik de foto zag, was ik toch wel enthousiast

    Beantwoorden
  7. Cynthia schreef:
    1 april 2019 om 20:30

    Leuke combinatie! Ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  8. Janet schreef:
    2 april 2019 om 18:23

    Ik ben niet een heel groot fan van aardbeien, dus ik weer niet of ik dit heel erg lekker ga vinden haha.

    Beantwoorden
  9. Francis | Mamazetkoers schreef:
    2 april 2019 om 20:31

    Om van te smullen, ga dit eens proberen te maken wanneer ik mijn boterhammen niet achter mijn pc hoef op te eten haha!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.4k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.4k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.