Geroosterde groene asperges met ei, avocado en tomaat
In het asperge-seizoen heb je naast het witte goud, ook de groene asperges. Deze hebben de hoofdrol in dit recept. Groene asperges zijn sneller te bereiden dan de witte variant, je hoeft ze niet te schillen en zijn heerlijk om geroosterd te eten.
Dit recept is afkomstig uit Foodies Magazine, en is een heerlijk vegetarisch gerecht. De asperges worden in het recept van Foodies geroosterd op de barbecue. Is het geen weer om te barbecueën, kun je de asperges natuurlijk ook grillen in een grillpan, geen probleem.
Deze serveerschaal past er natuurlijk helemaal bij.
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 20 groene asperges;
- 4 eieren;
- 150 g cherrytomaatjes;
- 2 avocado’s;
- 2 el olijfolie;
- Sap van ½ citroen;
- Zout en peper;
- Handje peterselie.
En zo maak je het:
- Begin met het koken van de eieren, in 5-6 minuten tot ze halfhard zijn;
- Was ondertussen de tomaatjes en snijd ze in vieren en doe ze in een kom;
- Halveer dan de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil;
- Snijd het avocado-vruchtvlees in blokjes en doe dit bij de tomaatjes in de kom;
- Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze;
- Hak de eieren grof en doe ze bij de tomaatjes en avocado;
- Voeg dan het citroensap en 1 el olijfolie toe aan de kom, en breng het mengsel op smaak met zout en peper;
- Was de peterselie en schud het goed droog, of dep het met keukenpapier droog;
- Hak de peterselie grof en zet even apart;
- Snijd een klein stukje van de harde onderkant van de asperges en wrijf ze in met 1 el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper;
- Rooster de groene asperges dan gedurende 5 minuten op de barbecue;
- Leg de geroosterde groene asperges op een schaal, en verdeel het tomaten-avocado-mengsel er over;
- Bestrooi met de gehakte peterselie en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*