Gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel & munt
Een heerlijk nagerecht in de zomer is dit gerechtje met gegrilde perziken. Gevonden op de site van Francesca, maar ook zij heeft zich online laten inspireren. Wist je trouwens dat perziken oorspronkelijk uit China komen? Helaas groeien deze heerlijke vruchten niet in Nederland, maar komen ze uit het zuiden van Europa. Er zijn verschillende rassen, waardoor het vruchtvlees verschillende kleuren kan hebben.
De perziken kun je grillen in een grillpan, maar kunnen natuurlijk ook prima op de barbecue. Net waar je zin in hebt! En natuurlijk kun je dit ook maken met nectarines, als je dat liever hebt.
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 4 rijpe perziken;
- Kokosolie;
- 1 el mascarpone;
- 3 el Griekse yoghurt;
- 1 tl vanille extract;
- Kaneel;
- 2 el granaatappelpitjes;
- Handvol verse aardbeien;
- 2 takjes verse munt.
En zo maak je het:
- Halveer allereerst de perziken en haal de pit eruit;
- Verhit een grillpan en smeer de snijvlakken in met een dun laagje kokosolie;
- Leg de perziken met het snijvlak naar beneden in de pan en grill ze ongeveer 2 minuten tot er mooie grillstreepjes verschijnen;
- Haal ze dan uit de pan en leg ze in een serveerschaal;
- Klop dan de mascarpone los met de yoghurt, vanille en kaneel. Het is niet perse nodig om wat suiker toe te voegen aan dit mengsel, want de perziken zijn al zoet genoeg van zichzelf!;
- Schep op iedere perzikhelft een lepel van het yoghurtmengsel;
- Bestrooi het vervolgens met de granaatappelpitjes en leg de aardbeien in stukjes eromheen;
- Garneer tenslotte met de muntblaadjes en strooi er eventueel nog wat extra kaneel over en serveer direct.
Eet smakelijk!
Onlangs heb ik nog een artikel online gezet over leuke schorten voor tijdens het barbecuen. Een schort mag voor een echte kok sowieso niet ontbreken! Draag jij tijdens het koken ook een schort?
