Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Nagerechten

Gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel & munt

  • 18 juli 2021
  • Marleen
perziken
Total
11
Shares
0
0
11

Gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel & munt

Een heerlijk nagerecht in de zomer is dit gerechtje met gegrilde perziken. Gevonden op de site van Francesca, maar ook zij heeft zich online laten inspireren. Wist je trouwens dat perziken oorspronkelijk uit China komen? Helaas groeien deze heerlijke vruchten niet in Nederland, maar komen ze uit het zuiden van Europa. Er zijn verschillende rassen, waardoor het vruchtvlees verschillende kleuren kan hebben.

De perziken kun je grillen in een grillpan, maar kunnen natuurlijk ook prima op de barbecue. Net waar je zin in hebt! En natuurlijk kun je dit ook maken met nectarines, als je dat liever hebt. 

Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 rijpe perziken;
  • Kokosolie;
  • 1 el mascarpone;
  • 3 el Griekse yoghurt;
  • 1 tl vanille extract;
  • Kaneel;
  • 2 el granaatappelpitjes;
  • Handvol verse aardbeien;
  • 2 takjes verse munt.

En zo maak je het:

  1. Halveer allereerst de perziken en haal de pit eruit;
  2. Verhit een grillpan en smeer de snijvlakken in met een dun laagje kokosolie;
  3. Leg de perziken met het snijvlak naar beneden in de pan en grill ze ongeveer 2 minuten tot er mooie grillstreepjes verschijnen;
  4. Haal ze dan uit de pan en leg ze in een serveerschaal;
  5. Klop dan de mascarpone los met de yoghurt, vanille en kaneel. Het is niet perse nodig om wat suiker toe te voegen aan dit mengsel, want de perziken zijn al zoet genoeg van zichzelf!;
  6. Schep op iedere perzikhelft een lepel van het yoghurtmengsel;
  7. Bestrooi het vervolgens met de granaatappelpitjes en leg de aardbeien in stukjes eromheen;
  8. Garneer tenslotte met de muntblaadjes en strooi er eventueel nog wat extra kaneel over en serveer direct.

Eet smakelijk!

Onlangs heb ik nog een artikel online gezet over leuke schorten voor tijdens het barbecuen. Een schort mag voor een echte kok sowieso niet ontbreken! Draag jij tijdens het koken ook een schort?

chicamoms handtekening
Total
11
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 11
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • dessert
  • gegrilde perzik
  • granaatappel
  • grillen
  • munt
  • nagerecht
  • perziken
  • toetje
  • yoghurt
Previous Article
leren schort
  • HebbeDingetjes
  • Hoofdgerechten
  • Lifestyle

Meer barbecuen met de mannen!

  • 14 juli 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
koksmes
  • HebbeDingetjes
  • Hoofdgerechten
  • Musthaves

De messentip van onze keukenprinses!

  • 20 juli 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
dessert van asperges
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Nagerechten

Een feestelijk dessert van asperges

  • 16 april 2023
  • Marleen
parfait
LEES VERDER
  • Nagerechten

Ice Ice Baby: parfait van pompoen

  • 28 augustus 2022
  • Marleen
avocado
LEES VERDER
  • Nagerechten

Avocado meets banana!

  • 13 maart 2022
  • Marleen
Granita
LEES VERDER
  • Nagerechten

Granita van basilicum; net even een ander ijsje!

  • 13 september 2020
  • Marleen
aardbeien limoncello
LEES VERDER
  • Nagerechten

Aardbeien in Limoncello

  • 22 september 2019
  • Marleen
pannenkoekjes biet blauwe bessen compote yoghurt
LEES VERDER
  • Nagerechten

Pannenkoekjes van biet met blauwe bessen compote

  • 5 mei 2019
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.