Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Nagerechten

Granita van basilicum; net even een ander ijsje!

  • 13 september 2020
  • Marleen
Granita
Total
1
Shares
0
0
1

Recept granita van basilicum

Met warm weer grijpen we vaak met z’n allen naar ijs. Heleen is zelf minder van het ijs maar als ze het eet, kiest ze voor yoghurt. Ikzelf ben echt fan van sorbetijs en dan kies ik meestal voor citroen. Zelf heb ik nog nooit van granita gehoord dus wat is granita nu eigenlijk? Granita komt oorspronkelijk uit Sicilië en het grote verschil met room- of sorbetijs is, dat het officieel niet volledig bevroren is. Daarom kan het ook prima thuis gemaakt worden zonder ijsmachine.

Dit recept is geïnspireerd door een recept van Luke Dale-Roberts, eigenaar van restaurant ‘The Test Kitchen’ in Kaapstad.

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten + 3 uur in de vriezer

Voor 4 tot 6 porties heb je nodig:

  • 450 ml water;
  • 150g suiker;
  • 150 ml citroensap;
  • 2 blaadjes gelatine;
  • 30g verse basilicum.

En zo maak je het:

  1. Doe allereerst het water, suiker en citroensap in een pan en verwarm het geheel tot de suiker is opgelost;
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water;
  3. Los vervolgens de geweekte gelatineblaadjes op in het suikerwater;
  4. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en voeg dan de basilicum toe;
  5. Mix het mengsel met een staafmixer of in de blender tot de basilicumblaadjes fijngehakt zijn en zeef de massa door een fijne zeef;
  6. Doe dan het mengsel in een schaal en zet het zonder af te dekken in de vriezer;
  7. Laat het geheel bevriezen totdat er bij de randjes ijs ontstaat (ongeveer een half uur) en roer het geheel met een vork goed door zodat de bevroren stukjes goed loskomen;
  8. Zet het vervolgens weer terug in de vriezer en herhaal dit elk half uur, totdat alles volledig is gekristalliseerd. Dit duurt ongeveer 3 uur in totaal;
  9. Serveer tenslotte de granita in mooie glazen bij een dessert of tussendoor.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • basilicum
  • granita
  • ijs
  • ijsjes
  • Luke Dale-Roberts
  • Sicilie
  • the test kitchen
  • zelf ijs maken
Previous Article
hypermobiliteit
  • Mind & Body

Hypermobiliteit; overstretch jij ook ongemerkt?

  • 4 september 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
kater
  • Lifestyle

Corona kater in the house!

  • 22 september 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
parfait
LEES VERDER
  • Nagerechten

Ice Ice Baby: parfait van pompoen

  • 28 augustus 2022
  • Marleen
avocado
LEES VERDER
  • Nagerechten

Avocado meets banana!

  • 13 maart 2022
  • Marleen
perziken
LEES VERDER
  • Nagerechten

Gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel & munt

  • 18 juli 2021
  • Marleen
aardbeien limoncello
LEES VERDER
  • Nagerechten

Aardbeien in Limoncello

  • 22 september 2019
  • Marleen
pannenkoekjes biet blauwe bessen compote yoghurt
LEES VERDER
  • Nagerechten

Pannenkoekjes van biet met blauwe bessen compote

  • 5 mei 2019
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.