Recept goulash met een keukenbonbon
Heleen kwam in de supermarkt keukenbonbons tegen, die direct haar aandacht trokken. Wat een goed idee is dit! Er zijn verschillende varianten beschikbaar, en allemaal bevatten ze voldoende kruiden en specerijen voor 1 kg vlees. Op de site hebben ze een aantal recepten staan. Heleen heeft nu de goulashbonbon geprobeerd.
Het is heel eenvoudig om te maken, het kost alleen wat tijd om het te stoven. Een ideaal gerecht voor in de herfst of winter.
Bereidingstijd: ongeveer 4 uur in totaal
Wat heb je nodig voor een pan goulash:
- 1 kg mager goulashvlees;
- 1 goulashbonbon;
- 50 g gerookte spekjes;
- 50 g margarine (in het originele recept staat 125g margarine);
- 4 paprika’s (rood, groen, geel, oranje);
- 1 ui;
- 2 kleine blikjes tomatenpuree;
- Eventueel 2 teentjes knoflook;
- 500 ml bouillon (in het originele recept staat een half kopje, maar dat is te weinig).
En zo maak je het:
- Pel allereerst de ui en snijd deze in ringen;
- Snijd de paprika’s in blokjes;
- Vervolgens mag je het goulashvlees in blokjes van 2-3 cm snijden;
- Smelt de margarine in een grote pan en bak het vlees rondom bruin en haal uit de pan;
- Fruit dan de spekjes, paprika, ui en eventueel de knoflook aan in dezelfde pan waar je net het vlees in hebt gebakken;
- Voeg de goulashbonbon toe en laat deze langzaam smelten;
- Vervolgens roer je de tomatenpuree er doorheen, waarna je het vlees terug in de pan doet;
- Roer het goed door en blus af met de bouillon;
- Laat dan de goulash met de deksel op de pan zo’n 3 uur stoven. Roer af en toe;
- Haal na 3 uur de deksel van de pan en laat de goulash nog een half uurtje doorstoven, zodat het wat dikker wordt;
- Tenslotte serveer je de goulash, bijvoorbeeld met rijst.
Ga jij eens een keukenbonbon proberen? Met dit boekje maak je nog veel meer lekkere goulash gerechten!
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*