Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
563 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Een frisse goulash van komkommer & yoghurt

  • 1 augustus 2021
  • Marleen
goulash
Total
0
Shares
0
0
0

Recept goulash van komkommer en yoghurt

Met nog een knipoog naar het EK dat alweer voorbij is maar met de zomervakantie nog voor de boeg (of je bent al vertrokken), geeft dat een bijzonder recept zoals deze. Namelijk een vegetarisch gerecht uit de keuken van Noord-Macedonië is deze goulash van komkommer. 

Goulash wordt traditioneel gemaakt met ui, karwijzaad, paprikapoeder en tomaten. In Macedonië voegen ze hier ook gedroogde munt aan toe en in plaats van zure room gebruikt men daar yoghurt.

De komkommerplakken worden op het laatst pas toegevoegd, zodat ze nog een stevige bite hebben. Een frisse goulash voor in de zomer dus!

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

Wat heb je nodig voor een hoofdgerecht voor 4 personen:

  • 1 ui;
  • ½ tl karwijzaad*;
  • 1 el zoet paprikapoeder;
  • 1 tl scherp paprikapoeder;
  • 1 blik tomaten;
  • 1 tl bouillonpoeder;
  • 1 tl gedroogde munt;
  • 2 komkommmers;
  • 3 dl stevige yoghurt;
  • 1 el bloem;
  • Scheut water of witte wijn.

En zo maak je het:

  1. Snipper allereerst de ui en bak deze samen met het karwijzaad in wat olie, zachtjes tot de ui glazig is;
  2. Haal de pan even van het vuur en voeg de paprikapoeder toe en blus af met een scheut water of witte wijn;
  3. Voeg vervolgens de tomaten, gedroogde munt en bouillonpoeder toe, en laat het op een zacht vuur een half uurtje sudderen. Roer regelmatig en zorg dat het niet droogkookt;
  4. Was ondertussen de komkommers, snijd de uiteinden eraf en snijd de komkommers in dikke schijven;
  5. Meng ook de bloem door een paar lepels van de yoghurt, waarna je dit mengsel door de rest van de yoghurt roert;
  6. Voeg dan de yoghurt toe aan de tomatensaus. Breng het geheel zachtjes aan de kook en voeg als laatste de komkommerplakken toe;
  7. Laat het geheel nu zachtjes 5-10 minuten pruttelen. De tijd is afhankelijk hoe stevig en knapperig je de komkommers graag wilt hebben. Roer wel regelmatig, om ervoor te zorgen dat de goulash niet aanbrandt;
  8. Serveer tenslotte de goulash met gekookte rijst of brood.

Eet smakelijk!

* Mocht je geen karwijzaad hebben, kun je deze ook vervangen door komijnzaad. Het grootste verschil is dat karwijzaadjes krom zijn en wat scherper van smaak dan de rechte komijnzaadjes.

Mocht je graag meer recepten uit willen proberen met yoghurt? Dan is dit kookboek ideaal!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • EK
  • goulash
  • goulashrecept
  • komkommer
  • Macedonie
  • Macedonisch recept
  • recept goulash
  • yoghurt
  • zomervakantie
Previous Article
dumplings
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Vakantietijd met deze Oekraïense dumplings

  • 25 juli 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Bert & Romana
  • MeTime

Recept voor de liefde

  • 8 augustus 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Tortilla's
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tortilla’s a la Mexicana!

  • 8 mei 2022
  • Marleen
chili sin carne
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Lekkere chili sin carne voor jou!

  • 1 mei 2022
  • Marleen
Paddenstoel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Risotto met een paddenstoeltje erbij!

  • 17 april 2022
  • Marleen
Scandinavische
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Quinoa Scandinavian Style!

  • 30 januari 2022
  • Marleen
rundvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Dit blaadje sla is hot!

  • 16 januari 2022
  • Marleen
cappuccino
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Een cappuccino van knolselderij

  • 2 januari 2022
  • Marleen
vegetarische quiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Deze vegetarische quiche is om te smullen!

  • 12 december 2021
  • Marleen
zoete aardappel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Het is weer tijd voor stamppot & deze is wel heel lekker!

  • 24 oktober 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.3k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.3k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.