Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Een frisse goulash van komkommer & yoghurt

  • 1 augustus 2021
  • Marleen
goulash
Total
0
Shares
0
0
0

Recept goulash van komkommer en yoghurt

Met nog een knipoog naar het EK dat alweer voorbij is maar met de zomervakantie nog voor de boeg (of je bent al vertrokken), geeft dat een bijzonder recept zoals deze. Namelijk een vegetarisch gerecht uit de keuken van Noord-Macedonië is deze goulash van komkommer. 

Goulash wordt traditioneel gemaakt met ui, karwijzaad, paprikapoeder en tomaten. In Macedonië voegen ze hier ook gedroogde munt aan toe en in plaats van zure room gebruikt men daar yoghurt.

De komkommerplakken worden op het laatst pas toegevoegd, zodat ze nog een stevige bite hebben. Een frisse goulash voor in de zomer dus!

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

Wat heb je nodig voor een hoofdgerecht voor 4 personen:

  • 1 ui;
  • ½ tl karwijzaad*;
  • 1 el zoet paprikapoeder;
  • 1 tl scherp paprikapoeder;
  • 1 blik tomaten;
  • 1 tl bouillonpoeder;
  • 1 tl gedroogde munt;
  • 2 komkommmers;
  • 3 dl stevige yoghurt;
  • 1 el bloem;
  • Scheut water of witte wijn.

En zo maak je het:

  1. Snipper allereerst de ui en bak deze samen met het karwijzaad in wat olie, zachtjes tot de ui glazig is;
  2. Haal de pan even van het vuur en voeg de paprikapoeder toe en blus af met een scheut water of witte wijn;
  3. Voeg vervolgens de tomaten, gedroogde munt en bouillonpoeder toe, en laat het op een zacht vuur een half uurtje sudderen. Roer regelmatig en zorg dat het niet droogkookt;
  4. Was ondertussen de komkommers, snijd de uiteinden eraf en snijd de komkommers in dikke schijven;
  5. Meng ook de bloem door een paar lepels van de yoghurt, waarna je dit mengsel door de rest van de yoghurt roert;
  6. Voeg dan de yoghurt toe aan de tomatensaus. Breng het geheel zachtjes aan de kook en voeg als laatste de komkommerplakken toe;
  7. Laat het geheel nu zachtjes 5-10 minuten pruttelen. De tijd is afhankelijk hoe stevig en knapperig je de komkommers graag wilt hebben. Roer wel regelmatig, om ervoor te zorgen dat de goulash niet aanbrandt;
  8. Serveer tenslotte de goulash met gekookte rijst of brood.

Eet smakelijk!

* Mocht je geen karwijzaad hebben, kun je deze ook vervangen door komijnzaad. Het grootste verschil is dat karwijzaadjes krom zijn en wat scherper van smaak dan de rechte komijnzaadjes.

Mocht je graag meer recepten uit willen proberen met yoghurt? Dan is dit kookboek ideaal!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • EK
  • goulash
  • goulashrecept
  • komkommer
  • Macedonie
  • Macedonisch recept
  • recept goulash
  • yoghurt
  • zomervakantie
Previous Article
dumplings
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Vakantietijd met deze Oekraïense dumplings

  • 25 juli 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Bert & Romana
  • MeTime

Recept voor de liefde

  • 8 augustus 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
gegrilde kipfilet
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gegrilde kipfilet met korianderquinoa

  • 23 april 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.