Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Gegratineerde gnocchi met kip & champignons

  • 21 maart 2021
  • Marleen
gnocchi
Total
10
Shares
0
0
10

Recept gegratineerde gnocchi met kip en champignons

Heleen vond dit recept in de Boodschappen. Door gebruik te maken van tomaten & champignons, en de schotel in de oven te gratineren met mozzarella, lijkt het een goede mix tussen pizza en lasagne. Een makkelijke maaltijd die bij iedereen goed in de smaak valt.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 g gnocchi;
  • 1 el olijfolie;
  • 125 g gerookte spekreepjes;
  • 300 g kipfilet, in blokjes;
  • 400 g kastanjechampignons of paddenstoelenmix;
  • 1 el gedroogde tijm;
  • 400 g verse spinazie, gewassen;
  • 700 g gezeefde tomaten;
  • 1 bouillonblokje;
  • 200 g mozzarella;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Kook allereerst de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking en warm ondertussen de ovengrill voor;
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de spekreepjes knapperig;
  3. Veeg vervolgens de champignons of paddenstoelenmix schoon met een papiertje of borsteltje en snijdt ze in plakjes. Was champignons vooral niet met water, ze nemen namelijk makkelijk water op waardoor de smaak verloren gaat;
  4. Voeg de kipblokjes, champignons en tijm toe aan de pan en bak het geheel nog zo’n 10 minuten. Zorg ervoor dat de kipblokjes goed gaar zijn;
  5. Laat dan de spinazie handje voor handje slinken in de pan;
  6. Giet de gezeefde tomaten in de pan erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven;
  7. Meng het geheel goed door elkaar en laat het ongeveer 5 minuten goed doorwarmen;
  8. Roer vervolgens de gekookte gnocchi door de saus en schep het geheel in een ovenschaal;
  9. Verdeel tenslotte de mozzarella over de ovenschotel en zet de schaal voor 5-10 minuten onder de ovengrill, totdat de mozzarella is gesmolten.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat affiliate links*

p.s. Ben jij fan van mozzarella en champignons? Ik ben echt een mozzarella fan,  ook super lekker met tomaten en pesto & een heerlijk wijntje! Daarom is Italië ook het vakantieland voor mij!

chicamoms handtekening
Total
10
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 10
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Boodschappen
  • champignons
  • gnocchi
  • hoofdgerecht
  • kip
  • koken
  • mozarella
  • recept
  • recept gnocchi
Previous Article
jasjes
  • Fashion

Spring is in the air dus lekker aan de shop!

  • 17 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
De Leistert
  • Vakantie & Tripjes

Ga lekker op pad & verblijf bij ‘De Leistert’

  • 24 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.