Recept gegratineerde gnocchi met kip en champignons
Heleen vond dit recept in de Boodschappen. Door gebruik te maken van tomaten & champignons, en de schotel in de oven te gratineren met mozzarella, lijkt het een goede mix tussen pizza en lasagne. Een makkelijke maaltijd die bij iedereen goed in de smaak valt.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 500 g gnocchi;
- 1 el olijfolie;
- 125 g gerookte spekreepjes;
- 300 g kipfilet, in blokjes;
- 400 g kastanjechampignons of paddenstoelenmix;
- 1 el gedroogde tijm;
- 400 g verse spinazie, gewassen;
- 700 g gezeefde tomaten;
- 1 bouillonblokje;
- 200 g mozzarella;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Kook allereerst de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking en warm ondertussen de ovengrill voor;
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de spekreepjes knapperig;
- Veeg vervolgens de champignons of paddenstoelenmix schoon met een papiertje of borsteltje en snijdt ze in plakjes. Was champignons vooral niet met water, ze nemen namelijk makkelijk water op waardoor de smaak verloren gaat;
- Voeg de kipblokjes, champignons en tijm toe aan de pan en bak het geheel nog zo’n 10 minuten. Zorg ervoor dat de kipblokjes goed gaar zijn;
- Laat dan de spinazie handje voor handje slinken in de pan;
- Giet de gezeefde tomaten in de pan erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven;
- Meng het geheel goed door elkaar en laat het ongeveer 5 minuten goed doorwarmen;
- Roer vervolgens de gekookte gnocchi door de saus en schep het geheel in een ovenschaal;
- Verdeel tenslotte de mozzarella over de ovenschotel en zet de schaal voor 5-10 minuten onder de ovengrill, totdat de mozzarella is gesmolten.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat affiliate links*
p.s. Ben jij fan van mozzarella en champignons? Ik ben echt een mozzarella fan, ook super lekker met tomaten en pesto & een heerlijk wijntje! Daarom is Italië ook het vakantieland voor mij!