Recept gnocchi in het groen
Met warm weer is het wel belangrijk om toch goed te eten, maar het liefst wel met een gerecht dat snel klaar is. Deze gnocchi in het groen is zo’n recept. Het is gebaseerd op het recept van Libelle lekker, maar deze keer is de broccoli vervangen door peultjes. Natuurlijk kun je allerlei andere groene groenten gebruiken die je nog in de koelkast hebt liggen, geen probleem.
Door gebruik te maken van ansjovisfilets, geeft het gerecht een heerlijke zoute smaak van de zee, zonder heel ‘vissig’ te worden. Mocht je nou echt niet van ansjovis houden, kun je het ook vervangen door wat zout.
Gnocchi uit de supermarkt is natuurlijk het snelste om te gebruiken. Mocht je meer zin en tijd hebben om de gnocchi zelf te maken, gebruik dan bijvoorbeeld dit plankje, om de authentieke vorm te krijgen.
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 500 g gnocchi;
- 400 g peultjes;
- 50 g ansjovisfilets;
- 50 g amandelpoeder;
- 30 g amandelschilfers;
- 100 g rucola;
- Handvol peterselie;
- Olijfolie;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Begin met het schoonmaken van de peultjes;
- Kook dan de peultjes in 2-3 minuten in een pan met ruim kokend water en eventueel een beetje zout;
- Giet de peultjes vervolgens af en spoel ze met koud water, zodat ze mooi groen blijven en laat ze uitlekken;
- Hak de peterselie fijn en doe deze samen met de ansjovisfilets en amandelpoeder in een blender of vijzel;
- Voeg daarna wat olijfolie toe en mix tot een dikke pasta;
- Breng het op smaak met wat peper;
- Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan en zet ze apart;
- Gebruik dezelfde koekenpan voor het bereiden van de gnocchi, doe een scheutje olie in de pan en bak de gnocchi rondom knapperig en goudbruin;
- Meng de ansjovispasta door de gebakken gnocchi;
- Roer de peultjes vervolgens door de gnocchi;
- Verdeel de rucola over 4 borden en leg de gnocchi met peultjes er bovenop;
- Bestrooi als laatste met het amandelschaafsel en eventueel nog wat gehakte peterselie en serveer de gnocchi in het groen direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*