Recept Gin-tonic marshmallows
Iets lekkers voor bij de koffie na het eten zijn deze zelfgemaakte gin-tonic marshmallows.
Als je marshmallows zegt, denk je waarschijnlijk dat ze uit Amerika komen. Maar de oorsprong van marshmallows komt bij de Grieken en Romeinen vandaan. De hedendaagse marshmallow komt dan weer uit Frankrijk. En wist je dat deze vroeger bij de apotheek werden verkocht? Ze zouden goed zijn tegen keelpijn. Of dat waar is, weet ik niet, maar proberen kan geen kwaad!
Marshmallows zijn echt makkelijk om zelf te maken. Het heeft wel wat rusttijd nodig (4-6 uur), maar de bereiding is in 15 minuten gedaan.
Wat heb je nodig voor een schaal vol:
- 1 eiwit;
- 200 g suiker;
- 150 ml tonic;
- 75 ml gin;
- 6 blaadjes gelatine;
- Rasp van 1 limoen;
- 50 g poedersuiker;
- 50 g maïzena.
En zo maak je het:
- Maak allereerst een grote kom vetvrij met een stuk keukenpapier en wat citroensap of azijn. Dit zorgt er voor dat het eiwit goed opgeklopt kan worden. Maak ook de mixer op deze wijze vetvrij;
- Klop vervolgens het eiwit stijf;
- Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met koud water;
- Breng in de tussentijd de tonic aan de kook samen met de suiker en laat het tot een suikerstroop koken met een temperatuur van 115 °C;
- Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatineblaadjes op in de suikerstroop en voeg ook de gin toe;
- Giet dan het nog hete suikermengsel langzaam bij het eiwitschuim terwijl je blijft mixen;
- Spatel als laatste de rasp van een limoen door het mengsel;
- Bekleed vervolgens een platte ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel hier in. Zorg met je spatel ervoor dat het mengsel gelijkmatig is verdeeld;
- Laat de marshmallows 4-6 uur in de koelkast opstijven;
- Meng dan de poedersuiker samen met de maïzena;
- Snijd tenslotte de marshmallows met een gekarteld mes in stukken/stukjes en wentel ze door het poedersuiker-maïzena mengsel. Zo blijven ze niet aan elkaar plakken en bewaar de marshmallows in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur.
Enjoy!