Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
568 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Gin-tonic marshmallows

  • 17 september 2023
  • Marleen
Gin-Tonic Marshmallows
Total
1
Shares
0
0
1

Recept Gin-tonic marshmallows

Iets lekkers voor bij de koffie na het eten zijn deze zelfgemaakte gin-tonic marshmallows. 

Als je marshmallows zegt, denk je waarschijnlijk dat ze uit Amerika komen. Maar de oorsprong van marshmallows komt bij de Grieken en Romeinen vandaan. De hedendaagse marshmallow komt dan weer uit Frankrijk. En wist je dat deze vroeger bij de apotheek werden verkocht? Ze zouden goed zijn tegen keelpijn. Of dat waar is, weet ik niet, maar proberen kan geen kwaad! 

Marshmallows zijn echt makkelijk om zelf te maken. Het heeft wel wat rusttijd nodig (4-6 uur), maar de bereiding is in 15 minuten gedaan.

Wat heb je nodig voor een schaal vol:

  • 1 eiwit;
  • 200 g suiker;
  • 150 ml tonic;
  • 75 ml gin;
  • 6 blaadjes gelatine;
  • Rasp van 1 limoen;
  • 50 g poedersuiker;
  • 50 g maïzena.

En zo maak je het:

  1. Maak allereerst een grote kom vetvrij met een stuk keukenpapier en wat citroensap of azijn. Dit zorgt er voor dat het eiwit goed opgeklopt kan worden. Maak ook de mixer op deze wijze vetvrij;
  2. Klop vervolgens het eiwit stijf;
  3. Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met koud water;
  4. Breng in de tussentijd de tonic aan de kook samen met de suiker en laat het tot een suikerstroop koken met een temperatuur van 115 °C;
  5. Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatineblaadjes op in de suikerstroop en voeg ook de gin toe;
  6. Giet dan het nog hete suikermengsel langzaam bij het eiwitschuim terwijl je blijft mixen;
  7. Spatel als laatste de rasp van een limoen door het mengsel;
  8. Bekleed vervolgens een platte ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel hier in. Zorg met je spatel ervoor dat het mengsel gelijkmatig is verdeeld;
  9. Laat de marshmallows 4-6 uur in de koelkast opstijven;
  10. Meng dan de poedersuiker samen met de maïzena;
  11. Snijd tenslotte de marshmallows met een gekarteld mes in stukken/stukjes en wentel ze door het poedersuiker-maïzena mengsel. Zo blijven ze niet aan elkaar plakken en bewaar de marshmallows in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur.

Enjoy!

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Gin-Tonic
  • Gin-Tonic marshmallows
  • marshmallows
Previous Article
gehaktballetjes in rode wijn saus
  • Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in rode wijn saus

  • 10 september 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
retreat
  • MeTime

De kracht van me-time en retreat!

  • 20 september 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kersenbroodjes
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch
  • Taartjes & Koekjes

Cherrytime; Kersenbroodjes

  • 7 mei 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
mueslirepen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zelfgemaakte mueslirepen

  • 5 maart 2023
  • Marleen
vegan frambozentaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan frambozentaart voor Valentijn

  • 12 februari 2023
  • Marleen
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
appeltaartjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Mini appeltaartjes met Napoleon

  • 9 oktober 2022
  • Marleen
citroen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.6k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkPrivacyverklaring