Recept gezond dessert met avocado en banaan
Soms liggen er bananen in de fruitschaal, die je beter kunt verwerken in een gerecht, dan gewoon zo op te eten. Want vaak zien ze er niet meer zo smakelijk uit. Nu kun je natuurlijk een bananenbrood bakken maar dit dessert is ook een lekkere optie. Door de avocado is het een frisgroen dessert en de frambozen knallen er lekker uit. En als je het dessert in een glas serveert, is het gelijk een mooi plaatje om te zien. Heleen vond dit recept in de Allerhande.
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 20g gepelde ongezouten pistachenoten;
- ½ el olijfolie;
- 1 ½ tl sesamzaad;
- ½ tl tahin;
- ½ limoen;
- 85g verse frambozen;
- 2 rijpe bananen;
- 1 ½ eetrijpe avocado;
- 100g Griekse yoghurt 0%;
- Takje verse munt.
En zo maak je het:
- Maal allereerst de pistachenoten fijn in een keukenmachine of stop ze in een plastic zakje en sla er met een deegroller op;
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en rooster de pistachenoten samen met de sesamzaadjes in 2-3 minuten op middelhoog vuur. Roer wel regelmatig zodat het egaal geroosterd wordt;
- Haal het vervolgens van het vuur en roer er de tahin doorheen, breng op smaak met een snufje zout en laat het mengsel afkoelen;
- Boen de schil van de limoen schoon en rasp de schil en pers de vrucht uit;
- Meng de frambozen met ½ tl limoenrasp;
- Pel dan de bananen en snijd ze in plakjes. Doe ze samen met het vruchtvlees van de avocado in een hoge maatbeker, samen met 65g van de yoghurt en 1 el van de limoensap. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra limoensap toe;
- Verdeel het mengsel over (cocktail)glazen, lepel de rest van de yoghurt er overheen;
- Maak het dessert tenslotte af met de frambozen, crumble van pistache/sesam en garneer met een blaadje munt.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*