Recept gevulde tomaat als ontbijt
Heb je een keer zin in een ander ontbijtje dan de standaard boterham? Of ben je op zoek naar lekkere gerechtjes voor een brunch? Dan is dit receptje van Libelle Lekker een goed idee: gevulde tomaat met ei en kaas uit de oven. Het is bovendien ook nog eens snel gemaakt, dan even de oven in en dan staat er een lekker gerechtje op tafel.
Ben je op zoek naar meer ontbijtrecepten? Dan is dit boek een goede tip! Dit boek is van ‘Denise Kortlever’, die naast haar kookboeken ook op haar site vele lekkere recepten deelt.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten (inlusief 15-20 minuten in de oven)
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 4 middelgrote (vlees)tomaten;
- 4 eieren;
- 4 el melk;
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas;
- Tijm;
- Peper en zout;
- Evt. een klein klontje boter.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 200 °C;
- Snijd de kapjes van de tomaten en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Bewaar de kapjes van de tomaten;
- Wanneer je een ovenschaal gebruikt die precies groot genoeg is voor de 4 tomaten zodat ze netjes rechtop blijven staan is het niet nodig, maar anders zorg ervoor dat je een heel dun plakje aan de onderkant van de tomaten afsnijdt, zodat ze rechop blijven staan zonder om te vallen. Zorg er wel voor dat er geen gaatje in zit, zodat de vulling eruit kan lopen;
- Laat vervolgens de tomaten omgekeerd uitlekken in een vergiet;
- Klop de eieren los met de melk en de geraspte kaas. Breng op smaak met de tijm en peper en een klein beetje zout. De kaas zorgt namelijk ook voor een zoute smaak;
- Zet dan de tomaten in een ingevette ovenschaal;
- Verdeel het ei-mengsel in de tomaten tot ze volledig gevuld zijn;
- Zet vervolgens de tomaten gedurende 10-15 minuten in het midden van de oven totdat het ei gaar is;
- Leg eventueel een klein klontje boter op elke tomaat en dek ze af met de achtergehouden kapjes;
- Zet tenslotte de tomaten nog even voor een paar minuten terug onder de hete grill en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
