Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
568 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Ontbijt & Lunch

Gevulde tomaat als ontbijt!

  • 20 augustus 2023
  • Marleen
gevulde tomaat als ontbijt
Total
1
Shares
0
0
1

Recept gevulde tomaat als ontbijt

Heb je een keer zin in een ander ontbijtje dan de standaard boterham? Of ben je op zoek naar lekkere gerechtjes voor een brunch? Dan is dit receptje van Libelle Lekker een goed idee: gevulde tomaat met ei en kaas uit de oven. Het is bovendien ook nog eens snel gemaakt, dan even de oven in en dan staat er een lekker gerechtje op tafel. 

Ben je op zoek naar meer ontbijtrecepten? Dan is dit boek een goede tip! Dit boek is van ‘Denise Kortlever’, die naast haar kookboeken ook op haar site vele lekkere recepten deelt.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten (inlusief 15-20 minuten in de oven)

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 middelgrote (vlees)tomaten;
  • 4 eieren;
  • 4 el melk;
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas;
  • Tijm;
  • Peper en zout;
  • Evt. een klein klontje boter.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200 °C;
  2. Snijd de kapjes van de tomaten en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Bewaar de kapjes van de tomaten;
  3. Wanneer je een ovenschaal gebruikt die precies groot genoeg is voor de 4 tomaten zodat ze netjes rechtop blijven staan is het niet nodig, maar anders zorg ervoor dat je een heel dun plakje aan de onderkant van de tomaten afsnijdt, zodat ze rechop blijven staan zonder om te vallen. Zorg er wel voor dat er geen gaatje in zit, zodat de vulling eruit kan lopen;
  4. Laat vervolgens de tomaten omgekeerd uitlekken in een vergiet;
  5. Klop de eieren los met de melk en de geraspte kaas. Breng op smaak met de tijm en peper en een klein beetje zout. De kaas zorgt namelijk ook voor een zoute smaak;
  6. Zet dan de tomaten in een ingevette ovenschaal;
  7. Verdeel het ei-mengsel in de tomaten tot ze volledig gevuld zijn;
  8. Zet vervolgens de tomaten gedurende 10-15 minuten in het midden van de oven totdat het ei gaar is;
  9. Leg eventueel een klein klontje boter op elke tomaat en dek ze af met de achtergehouden kapjes;
  10. Zet tenslotte de tomaten nog even voor een paar minuten terug onder de hete grill en serveer direct.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • ander ontbijt
  • anders
  • gevulde tomaat
  • kaas
  • ontbijten
  • tomaat
Previous Article
panini met mozzarella en abrikoos
  • Ontbijt & Lunch

Panini met mozzarella & abrikoos

  • 13 augustus 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
biefstuk met koffierub
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met koffierub

  • 27 augustus 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
panini met mozzarella en abrikoos
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Panini met mozzarella & abrikoos

  • 13 augustus 2023
  • Marleen
kiptapenade
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Ontbijt & Lunch

Turkse kiptapenade

  • 25 juni 2023
  • Marleen
kersenbroodjes
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch
  • Taartjes & Koekjes

Cherrytime; Kersenbroodjes

  • 7 mei 2023
  • Marleen
wortelblondies
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Wortelblondies

  • 9 april 2023
  • Marleen
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
herfstig ontbijt
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Herfstig ontbijt met quinoa

  • 30 oktober 2022
  • Marleen
zomerse tosti
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

We gaan nog 1x voor zomers!

  • 18 september 2022
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.6k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.