Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Gevulde portobello uit de oven

  • 9 januari 2022
  • Marleen
portobello
Total
0
Shares
0
0
0

Recept gevulde portobello uit de oven

Op de website van Anne-Ruth Dekker, beter bekend als kookmeisje, vond Heleen een recept voor een gevulde portobello. Deze variant met spinazie en kaas is heerlijk als bijgerecht bij een stukje vlees of vis, of neem een extra portie als je het volledig vegetarisch wil houden.

Vroeger werd het afgeraden om nitraatrijke groenten (zoals spinazie) te eten samen met vis, omdat het nitraat uit de groenten omgezet wordt in nitriet, en dit nitriet samen met het eiwit uit de vis schadelijke nitrosamines zou vormen. Dit is inmiddels achterhaald, want de gehaltes aan nitrosamine die hierbij gevormd worden zijn zo laag dat dit niet schadelijk is voor de gezondheid. Daarom kun je dus prima een stukje vis eten bij deze gevulde portobello met spinazie.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Voor vier personen heb je nodig:

  • 4 portobello’s;
  • 200 g verse spinazie;
  • 1 bol mozzarella;
  • 50 g Parmezaanse kaas;
  • 2 el creme fraiche;
  • 1-2 tenen knoflook;
  • olijfolie;
  • peper en zout.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 170 °C (hetelucht) en vet een ovenschaal in met wat olijfolie;
  2. Haal het steeltje uit de portobello’s (als deze er nog in zitten) en leg ze met het hoedje naar beneden in de schaal en bestrooi met peper en zout;
  3. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en voeg de spinazie toe. Wok de spinazie op middelhoog vuur. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de spinazie. Dit kun je ook weglaten, als je bijvoorbeeld niet van knoflook houdt en voeg dan naar smaak wat Italiaanse kruiden toe;
  4. Als de spinazie geslonken is, schep het dan in een vergiet en druk er met een lepel het meeste vocht uit. Zo voorkom je dat de portobello’s straks te nat blijven;
  5. Doe vervolgens de spinazie in een kom en voeg de twee eetlepels crème fraîche toe. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas over het mengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar;
  6. Verdeel het mengsel over de portobello’s;
  7. Snijd dan de bol mozzarella in plakken en leg op iedere portobello twee plakken mozzarella;
  8. Rasp de overgebleven Parmezaanse kaas erover en bestrooi met nog een beetje peper en zout;
  9. Zet het geheel zo’n 20 minuten in de oven. Als de kaas nog niet bruin genoeg is geworden, kun je het heel even onder de grill zetten;
  10. In de tussentijd dat de portobello’s in de oven staan, kun je jouw stukje vlees of vis naar keuze klaarmaken.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • gevulde portobello
  • kookmeisje
  • mozzarella
  • ovengerecht
  • ovenrecept
  • parmezaanse kaas
  • portobello
  • portobello's
  • vegetarisch
Previous Article
cappuccino
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Een cappuccino van knolselderij

  • 2 januari 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Chosen
  • Kids
  • Lifestyle
  • PimpjeHart

Hoe een kindje ons gekozen heeft!

  • 13 januari 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
gegrilde bloemkool
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gegrilde bloemkool met tahin & citroen

  • 26 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.