Recept gevulde avocado met ei uit de oven
De lente komt er weer aan en ook Pasen staat om de hoek. Een lekker ontbijtje voor in het weekend is deze gevulde avocado met ei uit de oven. Je kunt dit ook prima tijdens een brunch of lunch serveren. Heleen heeft er nu voor gekozen om er wat chili-saus en verse koriander als topping op te doen, maar ook wat geraspte kaas of andere verse kruiden kunnen ook heel goed!
Als je avocado’s nog ietsje aan de harde kant zijn is dat geen probleem bij dit gerechtje. Door de warmte van de oven wordt de avocado heerlijk zacht. Bij het recept van deze website maken ze er een frisse tomatensalade bij, met een deel van het avocado vruchtvlees.
Ben je ook dol op avocado? Dan is dit kookboek een aanrader!
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 2 avocado’s;
- 4 eieren;
- 20 kerstomaatjes;
- 1 el olijfolie;
- Enkele takjes verse koriander;
- Chili-saus naar smaak;
- Peper en zout.
En zo maak je het:
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 °C;
- Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pitten;
- Hol dan de avocado helften iets uit en leg ze in een ovenschaal. Je kunt eventueel een heel dun plakje van de onderkant afsnijden, zodat de avocado-helften mooi blijven staan;
- Breek in elke avocado-helft een ei en bestrooi met wat zout en peper;
- Ze de avocado’s dan in de oven gedurende 10-15 minuten, afhankelijk hoe hard je je eitjes wil hebben;
- Snijd dan ondertussen de kerstomaatjes door de helft of in vieren en meng dit met de rest van het avocado vruchtvlees;
- Meng er de olijfolie doorheen en breng op smaak met peper en zout;
- Hak de koriander fijn en meng een deel door de tomatensalade;
- Haal de avocado’s met ei uit de oven, schenk er de chili-saus naar smaak bij en garneer met de rest van de koriander;
- Serveer samen met de tomatensalade;
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*